Sommelsdijk - Niet minder dan zo’n twintig blokfluitisten spelen aanstaande dinsdag 23 april 2024 in de Exoduskerk. Het gaat om leerlingen van Elly Bakker, blokfluitdocente bij het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee. Iedereen is van harte welkom. Lees meer >>

Vervolg

De blokfluitisten die optreden variëren in leeftijd van heel jong tot senior. Er zijn solo-optredens tijdens de voorspeelavond, maar er komen ook ensembles op het podium. De blokfluit is immers een echt samenspel-instrument. Samen muziek maken zorgt bovendien voor veel plezier. Pianodocente Eline Joppe-de Gast begeleidt deze avond een aantal stukken op piano.

Het concertprogramma is afwisselend en internationaal. De jongste blokfluitisten spelen stukjes uit de lesmethode en krijgen daarbij een eigentijdse begeleiding. Ze brengen liedjes uit Nederland, Ierland, Frankrijk en Duitsland ten gehore. Soms klink de inspiratie door van de Noorse componist Grieg.

Het jongste ensemble speelt een Armeense dans met pianobegeleiding: allegro giocoso. De meer gevorderde leerlingen laten van zich horen met een fuga van Händel, een concert van Torelli en de Kindersymfonie van Mozart/Haydn.

Verder staat The Arrival of the Queen of Sheba, een van de beroemdste werken van Händel, op het programma. Uiteraard in een bewerking voor blokfluitensemble.

De voorspeelavond in de Exoduskerk begint om 19:00 uur.

Tekst Muziekgebouw GO