Oude-Tonge. Op zaterdag 30 maart 2024 organiseert het Streekmuseum Goeree-Overflakkee een uniek toneelstuk. Het humoristisch schouwspel is gebaseerd op de Britse tv-serie “Allo Allo” en wordt in Oude-Tonge uitgevoerd in de Goeree-Overflakkee versie. Lees meer >>

Centrum van intriges

Het is het verhaal van een caféhouder in het bezette Goeree-Overflakkee gedurende de Tweede Wereldoorlog. Hij runt dit café samen met zijn vrouw Edith en zijn serveerster. Het café is het centrum van een web van intriges. In het café is het schilderij “Het Laantje van Middelharnis” verstopt. Het schilderij dat iedereen als appeltje voor de dorst wil bemachtigen. En dan zitten er ook nog eens twee voortvluchtige Britse piloten verstopt. Dit terwijl er dagelijks Duitse officieren en de beruchte Gestapo aanwezig zijn.

Dit alles zorgt ervoor dat het een hilarisch stuk is met historische feiten van Goeree-Overflakkee!

We zitten al over de 1500 bezoekers…

De opvoering van Flakkeese Allo Allo is een groot succes gebleken. Eerdere opvoeringen hebben al 900 mensen getrokken en de laatste kaartjes vliegen nu over de toonbank. Meer dan 30 vrijwilligers zijn al maanden aan het oefenen in de Remonstrantse kerk van Sommelsdijk en doorlopen ze alle scènes. Er gaat geen oefenmoment voorbij zonder vreugde en lol.

Ebbe en Vloed

Het idee om het stuk op te voeren in woonzorglocatie Ebbe en Vloed in Oude-Tonge bleek niet uitvoerbaar. In het voorjaar van 2024 worden de bewoners getrakteerd op het toneelstuk “De Moord op Stad” waar recentelijk bij het Streekmuseum ook een stripboek over is uitgegeven.

Ook zullen de bewoners mee kunnen zingen met Katootje die naar de botermarkt is geweest.

Ondernemers van Oude-Tonge bedankt!

Het toneelstuk Allo Allo en de voorstellingen in Ebbe en Vloed worden mede mogelijk gemaakt door meer diverse ondernemers uit Oude-Tonge. Binnenkort zal de lijst van ondernemers bekend worden gemaakt op de social media van het Streekmuseum.

Wil je dr bie weze?

Wil je erbij zijn? De kaartjes zijn verkrijgbaar op de website van het streekmuseum; www.streekmuseum.nl

De prijs van een kaartje is slechts €15,- en komt ten goede aan het Streekmuseum Goeree-Overflakkee dat heeft te kampen met hoge kosten, waarbij vooral de energierekening in het oog springt in de schattige 17e eeuwse trapgevelhuisjes. Woensdag tot en met zaterdag geopend van 13:30-16:30 uur. Ook in de kerstvakantie!