logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

Moody’s ziet Franse verkiezingen als risico voor kredietrating

PARIJS (ANP/AFP) - Het onverwachte besluit van de Franse president Emmanuel Macron om vervroegde parlementsverkiezingen uit te schrijven na zijn nederlaag bij de Europese verkiezingen vergroot de risico's voor de kredietwaardigheid van Frankrijk door

door: nieuws.nl

  • Jun 11 2024
  • 32
  • 4695 Views
Moody’s ziet Franse verkiezingen als risico voor kredietrating

Het onverwachte besluit van de Franse president Emmanuel Macron om vervroegde parlementsverkiezingen uit te schrijven na zijn nederlaag bij de Europese verkiezingen vergroot de risico’s voor de kredietwaardigheid van Frankrijk door politieke instabiliteit. Dat stelt kredietbeoordelaar Moody’s.

De eerste verkiezingsronde is op 30 juni en op 7 juli is dan een tweede ronde. De partij van Macron leed bij de Europese verkiezingen een zware nederlaag tegen de rechtse partij Rassemblement National (RN) van Marine Le Pen. Die kreeg twee keer zo veel stemmen als de partij van de president.

Moody’s zegt dat dit de risico’s voor “fiscale consolidatie” vergroot en negatief kan zijn voor de Franse kredietstatus. Het bureau spreekt van een gepolariseerd politiek klimaat in Frankrijk en verwacht dat de winnaar geen absolute meerderheid in het parlement zal halen.

Moody’s heeft een rating van Aa2 voor Frankrijk. Onlangs verlaagde branchegenoot S&P Global nog de Franse rating omdat het begrotingstekort de komende jaren hoger zal uitvallen dan verwacht.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites