logologo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Films

Doodzonde: geliefde filmstudio Participant moet noodgedwongen de deuren sluiten

In 20 jaar tijd leverden ze meerdere pareltjes, maar er zullen niet meer gemaakt worden.


  • Apr 17 2024
  • 34
  • 4738 Views
Doodzonde: geliefde filmstudio Participant moet noodgedwongen de deuren sluiten
Het komt vandaag de dag maar wat vaak voor, dat kleine filmhuizen worden opgeslokt door de allergrootste studio's. Niet iedereen is hier een fan van, maar wanneer een kleine studio zelfs volledig moet sluiten is nog veel erger. Helaas gebeurt dit nu ook met Participant.De naam zal je misschien niet zo heel veel zeggen, maar de studio heeft de nodige pareltjes geleverd. Denk bijvoorbeeld maar aan Oscar bekroonde films als Green Book en Spotlight, maar ook aan Steven Spielbergs Lincoln en de geliefde documentaire An Inconvenient Truth.LastigGezien de stand van zaken in de filmwereld en de komst van streamingdiensten is Participant niet langer lucratief genoeg om hun werk voort te kunnen zetten. Ondanks het feit dat de studio al 20 jaar bestaat, moeten ze hier noodgedwongen een punt achter zetten. Dit betekent dat ongeveer 100 medewerkers van de studio hun functie zullen verlaten. De oprichter van Participant, Jeff Skoll, liet zich erover uit: "Ik heb Participant gemaakt met als doel films te leveren met belangrijke en vaak waargebeurde verhalen, die mensen kunnen inspireren en helpen".Succesvol bestaanSkoll vervolgt: "De entertainmentindustrie is sindsdien echter enorm veranderd. De manier waarop films en series nu gemaakt, gedeeld en geconsumeerd worden is veel anders dan voorheen". Hoewel Skoll met Participant dus vele successen heeft gekend, moet de studio sluiten.
Gedurende het twintigjarig bestaan van Participant werden films van de studio 86 keer genomineerd voor een Oscar, waarvan er 21 werden gewonnen. Ook won het 18 Emmy's. Al hun producties hebben samen maar liefst 3,3 miljard dollar opgebracht.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites