logologo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Films

Je gelooft echt nooit welk 'Star Wars'-personage bijna werd gespeeld door Michael Jackson

Of de film er beter van zou zijn geworden valt over te discussiƫren


  • Apr 17 2024
  • 36
  • 4485 Views
Je gelooft echt nooit welk 'Star Wars'-personage bijna werd gespeeld door Michael Jackson
Het gebeurt wel vaker dat bepaalde filmrollen langs meerdere acteurs gaan voordat er door de regisseur of casting director een definitieve keuze wordt gemaakt. Popzanger Michael Jackson had echter wel een heel bijzondere rol op het oog.In 1999 blies regisseur George Lucas zijn Star Wars-franchise nieuw leven in, met de release van Star Wars: Episode I - The Phantom Menace. Het is niet algemeen bekend dat Michael Jackson de regisseur persoonlijk benaderde voor het verkrijgen van een rol in de film. Prothese vs CGIThe King of Pop had zijn zinnen gezet op het spelen van niemand anders dan Jar Jar Binks. De populaire zanger had zelfs al ideeën omtrent hoe hij het personage zou vertolken. De zanger wilde met allemaal protheses en make-up aan de haal gaan om het personage tot leven te wekken. George Lucas moest hier klaarblijkelijk niets van weten, gezien hij een voorliefde voor een CGI-personage had en niks zag in het concept van Jackson. Het blijkt dat Michael Jackson geen genoegen nam met de afwijzing van George Lucas, gezien hij pas opgaf toen de regisseur hem liet weten dat de rol naar Ahmed Best ging.Onpopulair PersonageWellicht is het alleen maar beter geweest voor Michael Jackson om niet het beruchte Star Wars-personage te spelen. Jar Jar Binks werd namelijk door filmcritici de grond ingetrapt op het moment van de release van de film.
Jar Jar Binks is tot op heden één van de redenen dat Star Wars: Episode I - The Phantom Menace een van de slechtst ontvangen Star Wars-films aller tijden is. Op rottentomatoes.com scoort de film een magere 53 procent.Michael JacksonHoewel Michael Jackson een van de meest succesvolle artiesten aller tijden is geweest, probeerde hij vaker rollen te krijgen in grote Hollywoodfilms. Mede door de controverses die rondom zijn persona hingen, werd hij vaak afgewezen.
Toch lukte het de popzanger om gedurende zijn leven enkele rollen te verkrijgen. Zijn meest bekende rol blijft toch wel die van Scarecrow in de klassieker The Wiz. Ook had de acteur een bijrol in Men in Black II. Mocht je Star Wars: Episode I - The Phantom Menace weer willen zien, dan kan je de film nu streamen op Disney+.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites