logologo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

Rechter keurt miljardenboete cryptobeurs Binance goed

SEATTLE (ANP/AFP/BLOOMBERG/RTR) - Binance moet een boete betalen van meer dan 4,3 miljard dollar, omgerekend bijna 4 miljard euro, onder meer voor het overtreden van anti-witwasregels. Dat is het gevolg van de beslissing van een Amerikaanse rechter d

door: nieuws.nl

  • Feb 24 2024
  • 44
  • 4712 Views
Rechter keurt miljardenboete cryptobeurs Binance goed

Binance moet een boete betalen van meer dan 4,3 miljard dollar, omgerekend bijna 4 miljard euro, onder meer voor het overtreden van anti-witwasregels. Dat is het gevolg van de beslissing van een Amerikaanse rechter die een overeenkomst tussen Binance en de federale aanklagers heeft goedgekeurd.

Binance en oprichter Changpeng Zhao bekenden in november schuld en daarmee kwam een einde aan een langdurig onderzoek naar de cryptobeurs. Uit dat onderzoek bleek dat Binance naliet melding te maken van meer dan 100.000 verdachte transacties, waarbij organisaties zoals Hamas, Al Qaeda en de Islamitische Staat betrokken waren.

Als onderdeel van de deal moet het bedrijf vijf jaar lang door een onafhankelijk kantoor gecontroleerd worden op naleving van de regels. Het is nog niet duidelijk welke partij dat op zich neemt. Zhao trad af als topman bij Binance en stemde ermee in een boete van 50 miljoen dollar te betalen. Zijn veroordeling werd eerder tot april uitgesteld.

“Binance heeft geprofiteerd van het Amerikaanse financiële systeem zonder zich aan de regels te houden en als gevolg daarvan gebruikten criminelen de beurs om honderden miljoenen dollars aan gestolen geld en illegale opbrengsten te verplaatsen”, zei de Amerikaanse regering eerder.

Begin februari maakten een Hamas-gijzelaar en families van slachtoffers van de aanval op 7 oktober van de terroristische groepering bekend dat ze Binance aanklagen om het faciliteren van de aanslag. “De hulp die Binance aan Hamas verleende, hielp bij het financieren van de gewelddadige aanvallen en het rekruteren van personen om die aanvallen uit te voeren”, luidde de aanklacht toen. Ze hebben die rechtszaak aangespannen bij de federale rechtbank in Manhattan. Het is nog niet duidelijk wat daaruit gaat komen.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites