logologo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

Zwitserse bank Pictet biecht hulp bij belastingontduiking in VS op

NEW YORK (ANP) - De Zwitserse vermogensbeheerder Pictet heeft toegegeven dat het Amerikaanse belastingbetalers heeft geholpen om meer dan 5,6 miljard dollar, bijna 5,2 miljard euro, te verbergen voor de federale belastingdienst in de Verenigde Staten

door: nieuws.nl

  • Dec 04 2023
  • 40
  • 2690 Views
Zwitserse bank Pictet biecht hulp bij belastingontduiking in VS op

De Zwitserse vermogensbeheerder Pictet heeft toegegeven dat het Amerikaanse belastingbetalers heeft geholpen om meer dan 5,6 miljard dollar, bijna 5,2 miljard euro, te verbergen voor de federale belastingdienst in de Verenigde Staten, de IRS. De bank heeft een overeenkomst gesloten met het Amerikaanse ministerie van Justitie om de kwestie af te sluiten, schrijft persbureau Reuters.

Amerikaanse belastingbetalers met Pictet-rekeningen in Zwitserland en elders zouden tussen 2008 en 2014 miljarden aan belastingen hebben ontdoken door hun inkomen te verbergen voor de IRS. In een verklaring op hun website schrijft Pictet dat het 122,9 miljoen dollar zal betalen aan het Amerikaanse ministerie van Financiën, als onderdeel van de overeenkomst.

“Deze zaak zou een duidelijke boodschap moeten zijn voor anderen die hun bezittingen en inkomsten in het buitenland proberen te verbergen”, aldus Jim Lee, de baas van de strafrechterlijke onderzoeksafdeling van de IRS.

De Zwitserse bank schrijft blij te zijn dat de kwestie is opgelost en “zal stappen blijven ondernemen om ervoor te zorgen dat zijn klanten aan hun belastingverplichtingen voldoen”.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites