logologo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

AEX opent iets lager na speech Fed-voorzitter over rente

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is maandag iets lager aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers in Europa kauwden na op de opmerkingen van voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Re

door: nieuws.nl

  • Dec 04 2023
  • 33
  • 4723 Views
AEX opent iets lager na speech Fed-voorzitter over rente

De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is maandag iets lager aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers in Europa kauwden na op de opmerkingen van voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve op vrijdag over de rente. Volgens Powell is het nog te vroeg om te speculeren over een renteverlaging in de Verenigde Staten.

De AEX noteerde in de vroege handel licht in de min op 770,76 punten. De MidKap won 0,3 procent tot 868,54 punten. De hoofdgraadmeters in Parijs en Londen daalden tot 0,4 procent. De DAX in Frankfurt stond een fractie in het rood.

Powell verklaarde in een speech in Atlanta na het slot van de Europese beurshandel dat de rente in de Verenigde Staten “ver in restrictief terrein is”. Op de financiële markten wordt in toenemende mate verwacht dat de Fed in maart al kan gaan beginnen met het verlagen van de rente.

Vrijdag komt het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid naar buiten. Dat rapport is van groot belang voor het rentebeleid van de Fed. Bij een sterk afkoelende arbeidsmarkt kan de centrale bank eerder geneigd zijn om de rente te verlagen om zo de economie te stimuleren.

Informatieleverancier Wolters Kluwer was koploper in de AEX met een koerswinst van 2,8 procent. Beleggingsbedrijf Dreyfus International Stock Fund heeft een belang genomen in Wolters Kluwer.

Olie- en gasconcern Shell was hekkensluiter in de hoofdindex op Beursplein 5 met een min van 1,5 procent. Chemicaliëndistributeur IMCD zakte 0,9 procent na een adviesverlaging door de Amerikaanse bank JPMorgan.

In de MidKap ging speciaalchemieconcern Corbion aan de leiding met een plus van 1,9 procent. Maritiem oliedienstverlener SBM Offshore sloot de rij bij de middelgrote fondsen op het Damrak met een verlies van 1,4 procent.

De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde maandagochtend met 1 procent tot 73,35 dollar en Brentolie werd ook 1 procent goedkoper, op 78,10 dollar per vat. De euro was 1,0867 dollar waard, tegen 1,0883 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen op vrijdag.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites