logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Politiek

Kamer steunt mestwet van minister Wiersma; ook BBB stemt voor

De Tweede Kamer gaat akkoord met de mestplannen van minister Wiersma. Een meerderheid van de coalitiepartijen en de oppositiepartijen GroenLinks-PvdA, D66, CDA, SP, Denk, ChristenUnie, Volt en JA21 steunde een wetsvoorstel van de BBB-minister. Kern v

door: nos.nl

  • Oct 15 2024
  • 32
  • 3059 Views
Kamer steunt mestwet van minister Wiersma; ook BBB stemt voor

De Tweede Kamer gaat akkoord met de mestplannen van minister Wiersma. Een meerderheid van de coalitiepartijen en de oppositiepartijen GroenLinks-PvdA, D66, CDA, SP, Denk, ChristenUnie, Volt en JA21 steunde een wetsvoorstel van de BBB-minister.

Kern van de wet is dat er een 'afroming' van dierenrechten komt als boeren hun bedrijf verkopen. Melkveebedrijven moeten dan 30 procent van de rechten inleveren, varkenshouderijen 25 procent en pluimveebedrijven 15. Volgens Wiersma zijn de maatregelen nodig, omdat er vanwege Europese regels stapsgewijs een eind komt aan de uitzonderingspositie voor Nederlandse boeren in het Europese mestbeleid, waardoor boeren minder mest mogen uitrijden.

Een wijzigingsvoorstel van oppositiepartijen CDA en SGP om de varkens- en pluimveehouders geen strengere mestplannen op te leggen, haalde het niet.

Amendement verworpen

Uiteindelijk stemde dus ook de BBB, de partij van Wiersma, in met de plannen, hoewel de kwestie erg gevoelig ligt in de achterban van die partij. Vooral bij pluimveehouders en varkensboeren zijn de plannen verkeerd gevallen. Voorzitter Bart-Jan Oplaat van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders zegt dat er zeker een paar honderd pluimveehouders failliet gaan als de voorstellen doorgaan.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image