logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Politiek

Schoof: Hoekstra is zware kandidaat voor stevige positie

Wopke Hoeksta is een "zware kandidaat voor een stevige positie". Dat zei premier Schoof over de kandidatuur van Hoekstra als Eurocommissaris. Gisteren werd bekend dat het kabinet wil dat Hoekstra Eurocommissaris blijft. Volgens Schoof is dat in gezam

door: nos.nl

  • Jul 23 2024
  • 47
  • 3133 Views
Schoof: Hoekstra is zware kandidaat voor stevige positie

Wopke Hoeksta is een "zware kandidaat voor een stevige positie". Dat zei premier Schoof over de kandidatuur van Hoekstra als Eurocommissaris. Gisteren werd bekend dat het kabinet wil dat Hoekstra Eurocommissaris blijft. Volgens Schoof is dat in gezamenlijk overleg met de vier vice-premiers besloten. Hoekstra is vanmorgen officieel voorgedragen door het kabinet, aldus Schoof.

Hoekstra werd in augustus vorig jaar voorgedragen als Eurocommissaris voor klimaat nadat Frans Timmermans, daarvoor de eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie, was teruggekeerd in de Nederlandse politiek. Timmermans werd fractievoorzitter voor GroenLinks/PvdA. Hoekstra was op dat moment nog namens het CDA minister van Buitenlandse Zaken.

Volgens Schoof is Hoekstra door zijn ervaring nu en zijn eerdere ervaring als minister van Financiën en Buitenlandse Zaken een zware kandidaat. Schoof benadrukt dat Hoekstra het de afgelopen tijd goed heeft gedaan. En ook al is hij van CDA-huize, een partij die nu niet in het huidige kabinet zit, Schoof heeft er "het volste vertrouwen in" dat Hoekstra "de relatie met het kabinet goed houdt".

Eerder zei Schoof al tegen de NOS aan een post in de economische hoek te denken voor Nederland. Hij hoopt dat Nederland met Hoekstra een zware post kan binnenslepen maar er is er "uiteindelijk maar éentje die erover gaat - in afweging met de andere commissarissen - en dat is voorzitter Ursula von der Leyen".

"Al onze inzet is erop gericht dat Hoekstra een stevige portefeuille krijgt", aldus Schoof. Ook de timing klopt wat Schoof betreft. "We hadden niet een week later moeten zitten, maar ook niet een week eerder. Je moet op het juiste moment de juiste kandidaat naar voren schuiven."

Volgens de premier heeft Nederland de afgelopen twintig jaar een traditie met zware kandidaten voor stevige posities. Hij gaat ervan uit dat dat zo blijft.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image