logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Politiek

Naast tanks ook extra F-35's en helikopters voor Defensie

De Nederlandse krijgsmacht krijgt de komende jaren niet alleen weer de beschikking over tanks, er worden ook extra F35-straaljagers, gevechtshelikopters en fregatten gekocht. Dat staat in de Defensienota die morgen wordt gepresenteerd, bevestigen bro

door: nos.nl

  • Sep 04 2024
  • 35
  • 4804 Views
Naast tanks ook extra F-35's en helikopters voor Defensie

De Nederlandse krijgsmacht krijgt de komende jaren niet alleen weer de beschikking over tanks, er worden ook extra F35-straaljagers, gevechtshelikopters en fregatten gekocht. Dat staat in de Defensienota die morgen wordt gepresenteerd, bevestigen bronnen na een bericht van RTL Nieuws.

In totaal wordt er structureel 2,4 miljard euro geïnvesteerd in Defensie. Naast het nieuwe materieel wordt er ook veel munitie aangeschaft en wordt de Koninklijke Marechaussee, die de grensbewaking doet, versterkt.

Gisteren lekte al uit dat Nederland weer eigen tanks gaat aanschaffen van het type Leopard 2. Die werden dertien jaar geleden nog wegbezuinigd. Nu blijkt dus dat er ook extra F35's komen, anti-onderzeebootfregatten (ASW) en maritieme gevechtshelikopters (NH-90).

In het hoofdlijnenakkoord heeft de nieuwe coalitie afgesproken om 2 procent van het bruto nationaal product uit te geven aan Defensie. Daardoor is het budget enorm omhooggegaan.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image