logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Politiek

Kabinet wil dat Wopke Hoekstra Eurocommissaris blijft voor Nederland

Wopke Hoekstra blijft Eurocommissaris voor Nederland. Het kabinet heeft hem voorgedragen bij de voorzitter van de Europese Commissie Von der Leyen. Dat bevestigen bronnen aan de NOS na berichtgeving van RTL Nieuws. Hoekstra werd in augustus vorig jaa

door: nos.nl

  • Jul 22 2024
  • 42
  • 3088 Views
Kabinet wil dat Wopke Hoekstra Eurocommissaris blijft voor Nederland

Wopke Hoekstra blijft Eurocommissaris voor Nederland. Het kabinet heeft hem voorgedragen bij de voorzitter van de Europese Commissie Von der Leyen. Dat bevestigen bronnen aan de NOS na berichtgeving van RTL Nieuws.

Hoekstra werd in augustus vorig jaar voorgedragen als Eurocommissaris voor klimaat nadat Frans Timmermans, in Brussel de eerste vicevoorzitter van de Commissie, terugkeerde in de Nederlandse politiek. Timmermans werd fractievoorzitter voor GroenLinks/PvdA. Hoekstra was op dat moment nog namens het CDA minister van Buitenlandse Zaken.

Het is opvallend dat Hoekstra weer wordt voorgedragen. Het CDA zit in tegenstelling tot het moment van zijn vorige voordracht niet in de coalitie.

Mogelijk krijgt Hoekstra in de Europese Commissie wel een andere portefeuille. Premier Schoof zei recentelijk aan te sturen op een zware economische post. "Voor Nederland zijn dat belangrijke posten; de economie en de handel doen ertoe."

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image