logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Geld

Vanaf 19 november 2024 ruimere leennormen

Vanaf 19 november zullen geldverstrekkers bij het bepalen van de leenruimte rekening houden met nieuwe en ruimere normbedragen. Dit maken de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN) en de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) be


  • Sep 19 2024
  • 36
  • 2712 Views
Vanaf 19 november 2024 ruimere leennormen

Vanaf 19 november zullen geldverstrekkers bij het bepalen van de leenruimte rekening houden met nieuwe en ruimere normbedragen. Dit maken de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN) en de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) bekend.

De jaarlijkse aanpassing van de leennormen voor consumptief krediet zijn gebaseerd op berekeningen van het Nibud. Doordat de inkomens het afgelopen jaar harder zijn gestegen dan de nieuwe normbedragen, zullen consumenten meer leenruimte krijgen. Daarnaast komt er meer leenruimte beschikbaar voor consumenten die hun huis met een verduurzamingslening willen verduurzamen.

Het Nibud berekent jaarlijks de kosten die huishoudens maken voor levensonderhoud. Deze berekeningen vormen de basis voor de kredietwaardigheidsbeoordeling. Banken en kredietverstrekkers gebruiken deze leennormen om te bepalen hoeveel iemand kan lenen zonder financiële problemen te krijgen. Uit de nieuwe cijfers blijkt dat de meeste Nederlandse huishoudens er financieel beter voorstaan dan in voorgaande jaren. Dit betekent dat huishoudens maandelijks meer overhouden om hun lening af te lossen, waardoor ze meer verantwoord kunnen lenen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image