logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Geld

ECB houdt rentetarieven voor banken gelijk

Vandaag liet de ECB in een nieuw rentebesluit weten de rentetarieven voor banken vooralsnog gelijk te houden. Een verstandig besluit volgens Sieto de Vries, spaarexpert bij vergelijkingssite Geld.nl. De Vries licht de keuze van de ECB toe en legt uit


  • Jul 19 2024
  • 41
  • 3788 Views
ECB houdt rentetarieven voor banken gelijk

Vandaag liet de ECB in een nieuw rentebesluit weten de rentetarieven voor banken vooralsnog gelijk te houden.

Een verstandig besluit volgens Sieto de Vries, spaarexpert bij vergelijkingssite Geld.nl. De Vries licht de keuze van de ECB toe en legt uit waarom we nu nog profiteren van een hoge spaarrente. “Om de oplopende inflatie in te dammen bracht de ECB de rente in de afgelopen twee jaar tot een recordhoogte van 4%. Tot de centrale bank deze begin juni voor het eerst weer iets liet zakken. Reden daarvoor was dat de inflatie in het gewenste tempo daalde. Vandaag liet de ECB weten dat de daling van de inflatie nog steeds voldoende in lijn ligt met eerdere prognoses. Die stellen dat in 2025 de gewenste inflatie van 2% wordt behaald. Dus zijn aanpassingen nu niet nodig. En dat is goed nieuws voor de spaarders. Want banken baseren onder andere hun spaarrente op de rente van de ECB.”

Vertrouwen in de economie

De Vries begrijpt de keuze van de ECB om de rente niet aan te passen. Hij noemt het een verstandig besluit. “Door de rente begin juni iets te laten zakken, sprak de bank zijn vertrouwen in het herstel van de economie uit. Omdat het om een minimale correctie ging, was dit vooral een symbolisch signaal. Ondertussen blijft de onrustige situatie in de wereld voor onzekerheid zorgen. Er hoeft maar iets te gebeuren of de prijzen lopen weer op. Even pas op de plaats maken, is dan ook een wijze beslissing. Hiermee creëert de ECB rust in de markt.”

Profiteren van een hoge spaarrente

Met een gelijkblijvende ECB-rente is de verwachting dat ook de hoogste spaarrentes voorlopig rond de 3,50-3,75% blijven schommelen. De Vries: “Nu de rente van de ECB niet wijzigt, kijken met name de buitenlandse banken voor het bepalen van hun rentetarieven vooral naar elkaar. Daar kun je als spaarder van profiteren. Ik ga ervanuit dat de ECB-rente de komende tijd in elk geval niet gaat stijgen. Mijn advies voor nu is dan ook: profiteer van een hoge spaarrente tot 3,75% op een flexibele spaarrekening. Voor geld dat je iets langer kunt missen, is een spaardeposito van 1 jaar een mooi alternatief. Dit levert nu een rente tot 3,66% op. Dat is een goed rendement, zeker met de verwachting dat de rente waarschijnlijk de komende tijd niet gaat stijgen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image