logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Geld

Fors herstel van de vastgoedbeleggingsmarkt

De Nederlandse vastgoedbeleggingsmarkt laat een gezond herstel zien, na het bereiken van het dieptepunt in de eerste helft van 2023. Het totale beleggingsvolume nam in dezelfde periode van 2024 met 44% toe, tot in totaal 4,6 miljard euro. Dat blijkt


  • Jul 18 2024
  • 60
  • 4069 Views
Fors herstel van de vastgoedbeleggingsmarkt

De Nederlandse vastgoedbeleggingsmarkt laat een gezond herstel zien, na het bereiken van het dieptepunt in de eerste helft van 2023.

Het totale beleggingsvolume nam in dezelfde periode van 2024 met 44% toe, tot in totaal 4,6 miljard euro. Dat blijkt uit cijfers van vastgoedadviseur CBRE. Ook op Europees niveau lijkt er met 10% groei sprake te zijn van herstel en een verbeterd sentiment onder vastgoedbeleggers. De voornaamste reden hiervoor is stabilisatie in de prijsvorming. Nederland staat voorop in het Europese herstel, met name te danken aan een relatief snelle afwaardering in de markt en een sterke positie in de logistieke sector.

Stabiliteit

“We zien dat vraag en aanbod elkaar weer vinden in de prijsvorming”, zegt Erik Langens, Head of Capital Markets bij CBRE Nederland. “De stabiliteit van de prijsvorming in de afgelopen maanden maakt de aankoop van vastgoed weer een stuk aantrekkelijker voor beleggers, en dat zien we terug het in de forse toename in het beleggingsvolume van het afgelopen half jaar.”

Logistiek vastgoed

Kijkend naar de sectoren, dan blijft logistiek vastgoed de trekpleister voor beleggers. Het beleggingsvolume in deze sector bereikte in de eerste helft van 2024 ruim 1,6 miljard euro, een stijging van 15% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Daarmee vertegenwoordigt de logistieke sector ongeveer een derde (34%) van het totale beleggingsvolume in Nederland in de eerste helft van 2024. Opvallend is de extreme groei in het beleggingsvolume in de hotelsector, een groei van maar liefst 495%. Langens: “Waar hotels de afgelopen jaren nog last hadden van de nasleep van de coronajaren, zijn de exploitatieresultaten van hotels nu sterker dan ooit tevoren. Dit maakt deze sector voor beleggers erg interessant en dat zien we terug in de cijfers. Het beleggingsvolume in hotels nam in een jaar tijd van slechts 42 miljoen euro toe tot ruim 250 miljoen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image