logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Films

Deze verloren scifi-film met Bill Murray uit de jaren 80 is vandaag de dag nog steeds nergens te zien

De scifi-film 'Nothing Lasts Forever' stond gepland om uit te komen in 1984.


  • Oct 16 2024
  • 24
  • 3334 Views
Deze verloren scifi-film met Bill Murray uit de jaren 80 is vandaag de dag nog steeds nergens te zien
In 1984 stond een scifi-film gepland, geregisseerd door Saturday Night Live-schrijver Tom Schiller en geproduceerd door Lorne Michaels. De film kwam uiteindelijk nooit uit en is vandaag de dag nog steeds nergens te zien.De film heette Nothing Lasts Forever en had Zach Galligan en Lauren Tom in de hoofdrollen, met een ondersteunende cast waaronder Bill Murray, Dan Aykroyd, Sam Jaffe, Imogene Coca, Eddie Fisher en Mort Sahl. John Belushi was oorspronkelijk gepland om in de film te verschijnen, maar hij overleed zes weken voordat de productie begon.VerhaalNothing Lasts Forever zou zich afspelen in een dystopisch New York City, waar het personage van Galligan een uitzichtloze baan heeft, maar droomt van een carrière als kunstenaar. De totalitaire staat maakt zijn dromen onmogelijk totdat hij ontdekt dat er magische zwervers onder de stad leven die zijn wens om kunstenaar te worden kunnen vervullen. Hiervoor moet hij echter naar de maan reizen via een stadsbus, bestuurd door Murray, en een van de maaninwoners charmant zien te maken. De film is volstrekt vreemd en vertoont enkele overeenkomsten met Terry Gilliam's surrealistische scifi-film Brazil.Rampzalige persscreeningNothing Lasts Forever stond gepland om uit te komen in september 1984, maar kort voor de release stelde MGM de film uit. Ze hadden de film in de koelkast gestopt na een rampzalige persscreening, Nothing Lasts Forever is sindsdien in relatieve obscuriteit blijven hangen.
De film is nooit officieel in de bioscoop of op home media uitgebracht, hoewel het uiteindelijk wel eenmaal werd uitgezonden op Turner Classic Movies om 2 uur 's nachts. Er zijn ook uitzendingen in andere landen geweest, maar de film is tot op de dag van vandaag officieel niet uitgebracht. De film werd ooit op YouTube geüpload, maar werd verwijderd op verzoek van Turner Entertainment, de copyright-eigenaar van de MGM-filmbibliotheek vóór 1986.BoekDe totstandkoming van de film wordt, aan de hand van interviews met Schiller, Michaels, Galligan, Tom, Murray en anderen die bij de film betrokken waren, chronologisch vastgelegd in het boek Nothing Lost Forever: The Films of Tom Schiller door Michael Streeter.
De voorbije 20 jaar werd de film wel vertoond op verschillende plaatsen in de VS in aanwezigheid van de regisseur en een aantal acteurs. Zo hielden Murray en Schiller een vertoning van de film in 2004 in Brooklyn, New York en in 2005 waren Murray, Schiller en Galligan aanwezig bij een andere vertoning. In 2010 en 2014 werd de film vertoond in Los Angeles en Jacksonville, Florida in aanwezigheid van Schiller.Op dvdNothing Lasts Forever werd dus nooit officieel uitgebracht, maar werd wel vertoond op verschillende plaatsen. Warner Bros., dat nu de rechten bezit van de MGM-filmbibliotheek vóór mei 1986 (via Turner Entertainment Co.), verklaarde in 2003 en opnieuw in februari 2006 dat de film niet op dvd kan worden uitgebracht vanwege ongespecificeerde "juridische moeilijkheden".
Murray en Aykroyd hebben beiden wel ingestemd om deel te nemen aan speciale extra's voor de dvd, mocht de film eindelijk worden uitgebracht. Maar Nothing Lasts Forever is nu, 40 jaar later, nog steeds niet uitgebracht en de vraag is of het ooit zal gebeuren.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image