logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Films

Matt Damon legt klip-en-klaar uit welke negatieve impact streaming heeft op de filmwereld

Waarom maken ze de films tegenwoordig niet meer zoals vroeger?


  • Jul 27 2024
  • 40
  • 3254 Views
Matt Damon legt klip-en-klaar uit welke negatieve impact streaming heeft op de filmwereld
Je hoort het wel vaker: iemand klaagt dat films tegenwoordig niet meer hetzelfde zijn. Hollywood lijkt zich meer te focussen op grote franchises met grote budgetten, waardoor kleinere films lijken te zijn verdwenen.Al jaren woedt er een hevige discussie over waar dat precies aan ligt. Steracteur Matt Damon, recent nog te zien in Oppenheimer, gaf zijn visie op het onderwerp in een interview voor First We Feast. Geen dvd"[Vroeger] was de dvd een groot deel van onze business, van onze inkomstenstroom," aldus Damon. "En dus kon je het je bij de films die we vroeger maakten veroorloven om niet al je geld te verdienen in de bioscoop."Maar nu "heeft de technologie dat overbodig gemaakt." Damon legt uit dat streaming ervoor gezorgd heeft dat er geen dvd's meer verkocht worden en die inkomstenstroom daarom wegvalt.Gigantische gok"Het veranderde het type film dat we konden maken," zo gaat hij verder. Films met een lagere aantrekkingskracht moesten ineens bakken meer verdienen om inkomsten binnen te slepen. "Dat is een gigantische gok." De focus van Hollywood op bestaande franchises is daarom begrijpelijk, maar dit betekent wel dat er minder familiefilms en romcoms worden gemaakt. Dat laatste genre werd in recente jaren zelfs dood verklaard.Anyone But YouMaar misschien was dat voorbarig. Eerder dit jaar kwam namelijk de romcom Anyone But You uit, met Sydney Sweeney en Glen Powell. En die film was een enorme kaskraker.
Het publiek snakt dus zeker naar de films die "we maakten in de jaren negentig," zoals Damon het verwoordt. Wellicht is Anyone But You een eerste stap in die richting.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image