logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Films

De echte naam van de bloedmooie Olivia Wilde raadt je echt nooit

Olivia is haar echte voornaam, maar Wilde is niet haar echte achternaam.


  • Jul 03 2024
  • 34
  • 2840 Views
De echte naam van de bloedmooie Olivia Wilde raadt je echt nooit
Olivia Wilde is naast een veelzijdige actrice, de laatste jaren ook een gerenommeerde regisseur geworden. Ze werd geboren in New York City als dochter van journalistieke ouders en heeft de dubbele nationaliteit van de Verenigde Staten en Ierland. Ze werd geboren met de voornaam Olivia, maar veranderde later haar achternaam naar Wilde.Wilde's liefde voor acteren bloeide al vroeg op, wat haar ertoe bracht om te studeren aan de Gaiety School of Acting in Dublin, Ierland. Na een paar optredens in theaterproducties maakte ze in 2003 haar debuut in Hollywood, waarmee een glansrijke carrière begon.House en filmsWilde is het best bekend om haar rol als Dr. Remy "Thirteen" Hadley in de veelgeprezen televisieserie House. Haar vertolking van de enigmatische dokter van 2007 tot 2012 leverde haar brede erkenning en lof op. Uiteindelijk verliet ze de serie om zich volledig op haar filmcarrière te richten. Films waarin Wilde verscheen zijn onder andere Tron: Legacy (2010), Cowboys & Aliens (2011), The Incredible Burt Wonderstone (2013), The Lazarus Effect (2015), Richard Jewell (2019) en Babylon (2022).RegisserenHaar artistieke talent beperkt zich niet alleen tot acteren. Wilde maakte haar regiedebuut met de tienerkomedie Booksmart in 2019, die positieve recensies en meerdere nominaties ontving, waardoor ze zich vestigde als een bekwame regisseur in de filmindustrie. In 2022 volgde haar tweede film Don't Worry Darling.
Naast haar professionele prestaties is Wilde een toegewijde activist. Ze was mede-oprichter van het filantropische bedrijf Conscious Commerce, dat doelen integreert in dagelijkse transacties. Wilde was ook uitvoerend producent van verschillende documentaires die gericht zijn op sociale kwesties, wat haar inzet voor activisme verder onderstreept.Echte naamWilde werkt al onder een artiestennaam sinds ze op de jonge leeftijd van 19 jaar begon in de filmindustrie. Ze hield haar echte voornaam Olivia, maar veranderde haar achternaam naar Wilde. Eigenlijk heet ze Olivia Jane Cockburn.
Olivia onthulde in een interview met de New York Observer in 2007 dat ze een artiestennaam had verzonnen om een nieuwe identiteit te creëren met haar acteerwerk die gescheiden was van haar persoonlijke leven.Oscar WildeZe sprak met de publicatie over het moment waarop ze de verandering maakte: "Op dat moment speelde ik in The Importance of Being Earnest, een toneelstuk van Oscar Wilde. Ik speelde Gwendolyn en ik was er zo verliefd op."
"Oscar Wilde is iemand die ik om zoveel redenen respecteer - een revolutionair, een komiek en een diepzinnig denker. Ik had al deze redenen, maar wat ik niet had voorzien, is dat mensen het als een sexy bijvoeglijk naamwoord zouden beschouwen." En zo werd Olivia Wilde geboren.Toekomstige projectenMet haar veelzijdige talent en toewijding blijft Wilde een onmiskenbare indruk achterlaten in de entertainmentindustrie. Ze zal de volgende jaren nog tal van films regisseren met een aantal die al gepland staan.
Zo zal ze de film Perfect regisseren, een biopic over turnster Kerri Strug, een nog titelloze vakantie-komedie voor Universal Pictures en een op vrouwen gerichte superheldenfilm als onderdeel van de Sony's Spider-Man Universe-franchise.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites