logologo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Films

Deze raadselachtige mysteriethriller weet je geest echt compleet te verdraaien

Als er een mysteriethriller is die je gezien moet hebben, dan is het The Illussionist (2006) wel.


  • Dec 05 2023
  • 42
  • 3665 Views
Deze raadselachtige mysteriethriller weet je geest echt compleet te verdraaien
Er zijn al vele mysteriethrillers gemaakt die je hoofd doen duizelen. Denk maar aan Interstellar van Christopher Nolan en Shutter Island met Leonardo di Caprio van Martin Scorsese. Let op: SPOILERS.Maar in het rijtje van top mysteriethrillers mag The Illusionist zeker niet missen. In deze film is namelijk letterlijk niets wat het lijkt.The IllusionistThe Illusionist speelt zich af in het Wenen van 1900 waarin de jonge man Eisenheim, gespeeld door Edward Norton verliefd wordt op knappe Sophie (Jessica Biel). Een hertogin van ver boven Edwards eigen stand. Edward en Sophie kenden elkaar uit hun jeugd, maar hun contact werd verbroken toen ze elkaar niet meer mochten zien. Wanneer Sophie gaat trouwen met de Weense prins Leopold (Rufus Sewell) komt zij plotseling weer in contact met Eisenheim. Hij is ondertussen een magische kunstenaar en welbekend in de stad. De vonk slaat weer over tussen Eisenheim en Sophie.OngelukEisenheim en Sophie ontmoeten elkaar steeds vaker, maar hoe rooskleurig het er voor de twee ook uitziet, Leopold vertrouwt Eisenheim niet helemaal. De prins roept de hulp in van een Weense inspecteur, meneer Uhl, om de goochelaar in de gaten te houden.
Als reactie op de komst van inspecteur Uhl, wringt Eisenheim in steeds meer gekke bochten om de draak te steken met het Weense koninklijk huis. Wanneer er onverwacht een ongeluk plaatsvindt, ziet Uhl zijn kans schoon en opent hij de jacht op Eisenheim voor goed. Kat-en-muisspelVoor Uhl is het wachten totdat Eisenheim een misdaad begaat zodat de inspecteur hem kan arresteren. Echter raakt Uhl net als het Weense publiek in de ban van de trucs van Eisenheim. Dit zorgt voor een spannend kat-en-muisspel tussen de illusionist en de man die hem zowel bewondert als benijd.
De schijnbaar onmogelijke relatie tussen Eisenheim en Sophie, samen met de overrompelende trucs die uitvoerig in beeld komen, maken dat The Illusionist je geest compleet verdraaien en laten smachten naar meer illusies en raadsels.KijkenThe Illusionist is the bekijken op Prime Video en op Pathé Thuis.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites