logologo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Films

Christopher Nolan wilde dolgraag dit misdaadboek verfilmen, maar dat kwam er nooit van

Nolan wilde na 'Insomnia' eigenlijk het boek 'The Keys to the Street' verfilmen.


  • Dec 05 2023
  • 55
  • 3528 Views
Christopher Nolan wilde dolgraag dit misdaadboek verfilmen, maar dat kwam er nooit van
Christopher Nolan is een regisseur die eigenlijk geen introductie nodig heeft. Dit jaar veroverde hij nog de bioscoopzalen met zijn topfilm Oppenheimer, iets wat hij regelmatig doet. Zijn carrière had er echter zeer anders uit kunnen zien.Nolan wist vroeg in zijn carrière al veel bekijks te trekken met zijn topfilms Memento en Insomnia. Nadat zijn biopic over Albert Hughes in duigen viel, legde hij zijn focus op een boekverfilming.The Keys to the StreetNolan begon na de uitkomst van zijn debuutfilm Following met het schrijven van een bewerking van het boek The Keys to the Street. Dit is een Britse misdaadroman uit 1996, geschreven door Ruth Rendell. Het gaat over een seriemoordenaar die losloopt in Londen. Nolan wilde deze film na Insomnia maken, maar deed dat toch niet. Hij legde uit waarom:"Ik denk niet dat dit is wat ik hierna wil doen. Het is een heel gaaf script, maar het heeft veel gemeen met de drie films die ik heb gemaakt, dus het is misschien niet de juiste film voor mij om hierna te doen."Batman BeginsIn plaats van The Keys to the Street ging Nolan aan de gang met Batman Begins, de film die natuurlijk enorm veel betekende voor de carrière van Nolan. Dit was veruit de meest grootschalige film die hij ooit had geregisseerd.
Batman Begins had namelijk een productiebudget van 150 miljoen dollar en een omzet van 375 miljoen dollar. We weten natuurlijk dat de twee vervolgen ongekend succesvol waren en een compleet nieuw perspectief boden op de superheldenfilm.Opnieuw in ontwikkelingIn 2013 brak plots het nieuws dat een verfilming van The Keys to the Street ineens weer volop in de maak was. Gemma Arterton en Tim Roth waren zelfs al gestrikt om de hoofdrollen te spelen.
Naar verluid zou het script van Nolan nog steeds de basis zijn van de film, maar werden er wat elementen aangepast. Sinds dit nieuws hebben we echter nooit meer iets vernomen van deze verfilming. Het ziet er dus niet naar uit dat het er ooit van gaat komen.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites