logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

India’s Panna diamantwinning, een verhaal van hoop en wanhoop

Key takeaways In de centrale Indiase deelstaat Madhya Pradesh heeft de stad Panna een unieke aantrekkingskracht – het is de thuisbasis van een aanzienlijk deel van de diamantreserves van India. Deze regio heeft echter te kampen met wijdversprei


  • Oct 16 2024
  • 40
  • 3757 Views
India’s Panna diamantwinning, een verhaal van hoop en wanhoop

Key takeaways

  • Diamantwinning in de Indiase Panna-regio is een uitdagend vooruitzicht vanwege armoede, waterschaarste en werkloosheid.
  • De allure van het rijk worden blijft bestaan ondanks de uitputting van de reserves door overmijning in de afgelopen decennia.
  • Er bestaat een bloeiende zwarte markt voor kleine diamanten, die bijdraagt aan de inspanningen van de overheid om de illegale handel in te dammen.

In de centrale Indiase deelstaat Madhya Pradesh heeft de stad Panna een unieke aantrekkingskracht – het is de thuisbasis van een aanzienlijk deel van de diamantreserves van India. Deze regio heeft echter te kampen met wijdverspreide armoede, waterschaarste en werkloosheid, waardoor diamantwinning een verleidelijk maar uitdagend vooruitzicht is voor de inwoners. Dit meldt BBC.

Panna biedt zowel gemechaniseerde als traditionele mijnbouwmethoden. Terwijl de overheid sommige mijnen beheert, krijgen particuliere mijnwerkers elk jaar toegang tot kleinere percelen tegen nominale prijzen. De allure van het rijk worden blijft bestaan ondanks de uitputting van de reserves als gevolg van overmijning in de afgelopen decennia. Mijnwerkers ziften ijverig door het grind, wassen en drogen hun vondsten tot zonsondergang in de hoop op een waardevolle diamant. Hun families helpen vaak bij dit fysiek zware werk, waardoor mijnbouw een intrinsiek onderdeel van hun dagelijks leven is geworden.

De aantrekkingskracht van diamantjagen

Voor velen is diamantjagen een diepgewortelde traditie die al generaties lang wordt doorgegeven. Het vooruitzicht om aan de armoede te ontsnappen voedt de dromen van talloze mijnwerkers, die diamantwinning zien als een weg naar een betere toekomst. Sommigen hebben succes, zoals Raja Gound, een arbeider die een enorme diamant van 19,22 karaat opgroef en voor miljoenen roepies verkocht, maar anderen worden geconfronteerd met teleurstelling en strijd.

De complexiteit van diamantverkoop

Het wettelijke kader rond de verkoop van diamanten omvat veilingen door de overheid en de aftrek van royalty’s, wat een langdurig proces kan zijn. Een illegale markt bloeit echter door de verleiding van snellere uitbetalingen en belastingontwijking. Ondanks de inspanningen van de overheid om de illegale handel aan banden te leggen, zijn kleine diamanten vaak moeilijk op te sporen, wat bijdraagt aan de bloeiende zwarte markt.

Een geschiedenis van diamantwinning in India

Het historische belang van India in de diamantindustrie gaat duizenden jaren terug, hoewel ontdekkingen elders de dominantie hebben verschoven. Panna blijft een speciale plaats innemen als India’s enige georganiseerde bron van diamantproductie via de door de overheid beheerde National Mineral Development Corporation (NMDC). Recente beschermingsmaatregelen gericht op de bescherming van tijgers in het Panna Tiger Reserve hebben de mijnbouwgebieden verder beperkt, wat nieuwe uitdagingen met zich meebrengt voor mijnwerkers die vroeger in beboste gebieden werkten.

Hoop en inspiratie

Ondanks de ontberingen en veranderende regelgeving blijft de allure van het rijk worden bestaan. Verhalen zoals dat van Prakash Majumdar, een voormalige arbeider die binnen een maand na de start van de mijn een waardevolle diamant ontdekte, inspireren tot hoop. Majumdar’s succes veranderde het leven van zijn familie en toont het potentieel voor fortuin in deze meedogenloze maar boeiende achtervolging.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image