logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

Titaniumafzetting in Kirgiziƫ: een gamehanger voor de economie en de wereldwijde industrie

Key takeaways Kirgiziƫ is begonnen met de ontwikkeling van een aanzienlijke titaniumafzetting om zijn economie te stimuleren. De Kyzy-Ompol afzetting, gelegen in de noordelijke regio van het land, bevat miljoenen tonnen titanomagnetiet, mineralen waa


  • Sep 27 2024
  • 36
  • 3064 Views
Titaniumafzetting in Kirgiziƫ: een gamehanger voor de economie en de wereldwijde industrie

Key takeaways

  • Titanium is een waardevol metaal met toepassingen in de geneeskunde, luchtvaart en ruimteverkenning.
  • De afzetting Kyzyl-Ompol bevat miljoenen tonnen titanomagnetiet, dat kan worden gewonnen voor titanium.
  • De ontwikkeling van de afzetting in Kirgizië kan leiden tot nucleaire samenwerking met Rusland in Centraal-Azië.

Kirgizië is begonnen met de ontwikkeling van een aanzienlijke titaniumafzetting om zijn economie te stimuleren. De Kyzy-Ompol afzetting, gelegen in de noordelijke regio van het land, bevat miljoenen tonnen titanomagnetiet, mineralen waaruit titanium kan worden gewonnen.

Overheidssteun en wereldwijde betekenis

Premier Akylbek Japarov benadrukte het belang van dit project voor Kirgizië. Hij benadrukte dat titanium een waardevol metaal is met toepassingen in verschillende sectoren zoals geneeskunde, luchtvaart en ruimteverkenning. De ontwikkeling van de Kyzyl-Ompol-afzetting, die ook kleine hoeveelheden uranium bevat, werd haalbaar nadat het verbod op uraniumwinning in 2019 werd opgeheven.

Legacy van de Sovjet-Uraniumwinning

Deze beslissing werd genomen ondanks antikernenergieprotesten in Kirgizië, een land dat nog steeds worstelt met de erfenis van de Sovjet-uraniumwinning. Het land staat voor uitdagingen die verband houden met de enorme hoeveelheden giftig en radioactief afval die zijn achtergelaten op 92 locaties verspreid over het grondgebied.

Nucleaire samenwerking in Centraal-Azië

De natuurlijke rijkdommen van Centraal-Azië hebben internationale aandacht gekregen nu de invloed van Rusland in de regio is afgenomen als gevolg van de sancties die zijn opgelegd vanwege zijn acties in Oekraïne. Samen met Rosatom, de Russische nucleaire reus, wordt in Centraal-Azië gewerkt aan de sanering van kernafval en de mogelijke bouw van kerncentrales in Kazachstan, Kirgizië en Oezbekistan.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image