Ook Griekenland profiteert nu van de negatieve rentes in de eurozone. Voor het eerst in de geschiedenis wist het door de crisis geplaagde land een le
Zelfs Griekenland leent tegen negatieve rente

Zelfs Griekenland leent tegen negatieve rente

Zelfs Griekenland leent tegen negatieve rente

Zelfs Griekenland leent tegen negatieve rente

Zelfs Griekenland leent tegen negatieve rente

Zelfs Griekenland leent tegen negatieve rente
Zelfs Griekenland leent tegen negatieve rente
  • 2019-10-09 15:00:08 1 maanden geleden
  • keer bekeken 4,097
0
gedeelde

Ook Griekenland profiteert nu van de negatieve rentes in de eurozone. Voor het eerst in de geschiedenis wist het door de crisis geplaagde land een lening te plaatsen waar het geld op toe krijgt. Het gaat om leningen met een looptijd van 13 weken voor een totaalbedrag van 487,5 miljoen euro, tegen een rente van min 0,02 procent.

Griekenland was het enige land in de eurozone dat nog niet profiteerde van de negatieve rentes. Het land ging tien jaar lang door een diepe economische crisis, waarbij de economie meer dan 25 procent kromp en de overheidsschuld explosief groeide. Beleggers lieten het land links liggen, en de staat kon voor nieuwe leningen alleen nog terecht bij de andere eurolanden en het IMF.

Zelfs toen de ECB in 2015 z'n opkoopprogramma opstartte en op grote schaal staatsleningen kocht, bleef de rente op Griekse staatsschuld relatief hoog. Dat komt omdat de centrale bank geen Griekse staatsleningen opkocht, omdat de kredietwaardigheid van het land te laag was. En zo was Griekenland het enige land in de eurozone dat niet profiteerde van het opkoopprogramma.

vertrouwen

Maar de Griekse economie groeit weer, met 1,9 procent, en er is een rechtse regering aan het roer gekomen dat het land aantrekkelijker wil maken voor buitenlandse investeringen. Bovendien besloot de ECB vorige maand om het opkoopprogramma van staatsobligaties weer nieuw leven in te blazen. Kennelijk geeft dat beleggers genoeg vertrouwen om weer Grieks staatspapier te kopen.

Griekse tienjaarsrente

Overigens betaalt Griekenland nog wel rente op staatsleningen met een looptijd van tien jaar. Op een veiling gisteren in Athene haalde de Griekse staat 2,5 miljard euro op tegen een rente van 1,5 procent. Dat is wel flink minder dan afgelopen maart, toen Griekenland nog 3,9 procent betaalde. Maar de tijd dat het land de paria van de eurozone was, met een tienjaarsrente van meer dan 35 procent, lijkt ver weg.

Wat denk je van dit verhaal?
Zelfs Griekenland leent tegen negatieve rente

De Beurs Flits van Woensdag 9 Oktober 2019

De Beurs Flits van Woensdag 9 Oktober 2019

AEX zakt terug naar steunzone, nu kopen? of juist verkopen?
post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacaturesWe offer a unique selection of collectibles Artifacts, Sculptures, Jewels and Paintings from World-Wide Artists to sell Global. This can be see over or purchased securely online after logistic send by DHL InternationalFaillisement in zicht???????  Laat het niet zo ver komen en contacteer ons optijd!!!!!!! Vastgoed project klein of groot wij helpen U uit de Nood!!!!!!