logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Beurs

Energiearmoede doet buiten Randstad meeste pijn

Zo'n 50.000 huishoudens hebben de grootste problemen met hun energierekening. Ze betalen jaarlijks 1000 euro meer aan energiekosten dan huishoudens die niet in energiearmoede zitten, vaak omdat hun huis slecht geïsoleerd is. TNO deed onderzoek naar d

door: nos.nl

  • Sep 17 2024
  • 35
  • 4110 Views
Energiearmoede doet buiten Randstad meeste pijn

Zo'n 50.000 huishoudens hebben de grootste problemen met hun energierekening. Ze betalen jaarlijks 1000 euro meer aan energiekosten dan huishoudens die niet in energiearmoede zitten, vaak omdat hun huis slecht geïsoleerd is.

TNO deed onderzoek naar de huishoudens die relatief veel geld van hun lage inkomen kwijt zijn aan energiekosten. Eerder concludeerde het onderzoeksinstituut dat 400.000 gezinnen in energiearmoede zitten. Nu hebben de onderzoekers onderzocht voor wie de problemen het grootst zijn.

Gemiddeld betalen mensen in energiearmoede 472 euro per jaar meer voor energie dan mensen die niet in energiearmoede zitten. De grootste problemen heeft een groep van 9000 huishoudens, zij betalen jaarlijks 2000 euro meer aan energie.

Vrijstaande huizen op het platteland

De mensen met de grootste problemen wonen vooral buiten de Randstad, met name aan de randen van Nederland, zoals Noordoost-Groningen. "Daar zijn vrij veel mensen met een laag inkomen die in een vrij grote woning wonen", zegt TNO-onderzoeker Peter Mulder. "Ook zijn daar meer vrijstaande woningen, terwijl in de Randstad veel mensen in relatief kleine appartementen wonen."

De onderzoeker suggereert om gericht beleid te voeren door slecht geïsoleerde huizen aan te pakken. Als je die woningen opknapt, dan is dat beter dan jaar op jaar de energiekosten te compenseren, stelt Mulder.

Het kabinet kondigde vorige week aan dat huishoudens die extra geld nodig hebben voor hun energierekening, kunnen blijven rekenen op steun. Het kabinet zet in 2025 en 2026 daarvoor geld opzij.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image