logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Beurs

Modeketen Esprit definitief failliet, geen zicht op doorstart

De Nederlandse tak van modeketen Esprit is door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard, drie dagen nadat het in Hong Kong gevestigde moederbedrijf uitstel van betaling had aangevraagd. Persbureau ANP meldt dat ruim tweehonderd mensen in Nederla

door: nos.nl

  • Jul 26 2024
  • 38
  • 4246 Views
Modeketen Esprit definitief failliet, geen zicht op doorstart

De Nederlandse tak van modeketen Esprit is door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard, drie dagen nadat het in Hong Kong gevestigde moederbedrijf uitstel van betaling had aangevraagd.

Persbureau ANP meldt dat ruim tweehonderd mensen in Nederland hun baan verliezen. Momenteel is geen zicht op een doorstart, meldt curator Erik Schuurs.

De zeventien Nederlandse vestigingen van Esprit gingen dicht, nadat er een faillissementsprocedure was gestart. De Nederlandse webshop van Esprit was vandaag nog actief.

'Geen toekomst meer'

Het moederbedrijf van Esprit zei eerder zegt geen toekomst meer te zien voor de Europese divisie, waar de kas de laatste jaren steeds leger werd. Esprit stelde dat "gezien alle uitdagingen" een faillissementsaanvraag "passend en in het belang" van het moederconcern is.

Esprit bracht in 1968 in Californië de eerste kledingcollectie uit. Het modebedrijf opende winkels wereldwijd en maakte een omzet van zo'n 3 miljard euro per jaar. Later, in 2006, kwam daar Esprit home bij. Deze tak van het concern biedt met name interieurproducten en woontextiel aan. Het bedrijf werd in de jaren negentig naar de beurs in Hong Kong gebracht.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image