logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Beurs

Spelen raken Air France-KLM onverwacht: reizigers mijden Parijs

Vliegmaatschappij Air France-KLM heeft een omzetwaarschuwing afgegeven. Waar het Frans-Nederlandse bedrijf eerder nog dacht te profiteren van een reizigersgroei door de Olympische Spelen in Parijs, blijkt in de praktijk dat reizigers de international

door: nos.nl

  • Jul 01 2024
  • 32
  • 3473 Views
Spelen raken Air France-KLM onverwacht: reizigers mijden Parijs

Vliegmaatschappij Air France-KLM heeft een omzetwaarschuwing afgegeven. Waar het Frans-Nederlandse bedrijf eerder nog dacht te profiteren van een reizigersgroei door de Olympische Spelen in Parijs, blijkt in de praktijk dat reizigers de internationale luchthavens van de Franse hoofdstad om die reden juist mijden.

In een persbericht zegt Air France-KLM dat is gebleken dat vooral Franse toeristen hun vakantie uitstellen tot na het sportevenement, dat begint op 26 juli en eindigt op 11 augustus. Ook blijkt dat veel Fransen vanaf andere plekken vliegen of op een andere manier naar hun vakantiebestemming gaan. Dat doen zij vermoedelijk uit vrees voor enorme drukte op de luchthavens van Parijs.

In het concern lijden vooral Air France en budgetdochter Transavia onder dit vermijdingsgedrag. Omdat KLM niet wordt genoemd, lijkt die er minder last van te hebben.

Air France-KLM vermoedt van juni tot augustus 160 tot 180 miljoen euro mis te lopen. Hoewel vanaf 28 augustus ook nog de Paralympische Spelen in Parijs plaatsvinden, zegt Air France-KLM dat het aantal reizigers na de Zomerspelen weer "genormaliseerd" zal zijn.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites