logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Autosport

Team Niels Langeveld constructeurskampioen na finalerace @ Zolder

Seizoen 2024 stond in het teken van leren, ervaring opdoen en vooral veel meters maken. Niels zijn debuut in de Porsche Carrera Cup was een droom die uitkwam, maar zette hem meteen ook weer op scherp. Rijden in deze klasse is namelijk zoveel anders d


  • Oct 15 2024
  • 33
  • 3413 Views
Team Niels Langeveld constructeurskampioen na finalerace @ Zolder

Seizoen 2024 stond in het teken van leren, ervaring opdoen en vooral veel meters maken. Niels zijn debuut in de Porsche Carrera Cup was een droom die uitkwam, maar zette hem meteen ook weer op scherp. Rijden in deze klasse is namelijk zoveel anders dan wat hij gewend was. Dankbaar voor de kans die Niels heeft gekregen bij Q1-Track Racing, ging hij er elk raceweekend vol voor. En hoe kun je je team beter bedanken dan ze te helpen aan de constructeurstitel? Op Circuit Zolder slaagde Niels er samen met zijn teamgenoot en kampioenschapsleider in om beide titels binnen te slepen.

Niels Langeveld wist wat hem te doen stond toen hij aan zijn eerste seizoen in de Porsche Carrera Cup begon. Anders dan andere jaren wilde hij vooral proberen de auto eigen te maken. “Van alle auto’s waarin ik heb geracet, is de Porsche 992 veruit de moeilijkste om te besturen. Ik heb op de resetbutton moeten drukken en alles wat ik mezelf qua racestijl in eerdere jaren heb aangeleerd, moeten afleren.” Desondanks wist Niels regelmatig vriend en vijand te verbazen, door bijvoorbeeld in de eerste twee raceweekenden meteen op het podium te eindigen en voor eigen publiek op Zandvoort een pole position te scoren. In Assen gooide hij opnieuw hoge ogen door na een knappe inhaalrace alsnog een beker mee naar huis te nemen.

Tijdens het voorlaatste raceweekend op de Red Bull Ring kwam Niels zijn natuurtalent letterlijk bovendrijven. Ook zijn teamgenoot deed het goed en zette zichzelf op pole position voor de rijderstitel. Afgelopen weekend, tijdens de finale op Circuit Zolder, wist de Q1-Track Racing coureur deze te verzilveren. Niels deed wat hij kon om óók de constructeurstitel voor het team te veroveren en slaagde daarin. “Al had ik het seizoen liever in stijl afgesloten met nog een podiumplek”, zo geeft hij achteraf ruiterlijk toe.

“Helaas zat dat er niet in en dit heeft alles te maken met een gebrek aan ervaring in de Porsche 992. Het ene moment denk je exact te weten hoe de snelheid in de auto te maximaliseren, het andere lijkt alle grip ineens verloren gegaan vanwege veranderde condities. Dit seizoen was een leerweg met ups en downs. En juist op Zolder werd nog eens duidelijk dat ik meters tekortkom om de auto écht te kunnen begrijpen onder alle omstandigheden.”

In de race kwam Niels ook letterlijk meters tekort; hij schoot na de start rechtdoor en wist zijn Porsche nog nét op het asfalt te houden. “Tijdens de trainingen was het al zoeken naar de juiste balans. Zoeken naar de grenzen van de auto en soms eroverheen gaan. Deze aanloop naar de kwalificatie en race was niet optimaal. Ook de rode vlagen in de kwalificatie hielpen niet mee. Voor mij vielen ze precies op het verkeerde moment, waardoor ik uiteindelijk slechts één snelle ronde heb kunnen klokken. Zodoende bleef ik voor race 1 steken op een 6e startpositie en moest ik voor race 2 genoegen nemen met P9 op de startgrid.”

Zolder staat bekend om zijn smalle lay-out en zware rempunten. Dit maakte het voor Niels extra uitdagend in een Porsche. Laat staan als diezelfde Porsche bij de start bijna afslaat. “Ik moest de koppeling voor de tweede keer gebruiken en verloor daardoor veel momentum en dus plekken bij het wegrijden. Van de 3 plaatsen die ik moest inleveren heb ik er na veel mooie gevechten één kunnen terugpakken. Lichtpuntje is dat ik in de vrije lucht tijden reed gelijk aan die van de kop van het veld.”

In race 2 vertrok Niels vanaf de vuile kant van de baan. Bovendien was het asfalt nog vochtig van de regen die de nacht ervoor was gevallen. Toch was de initiële start meer dan goed en schoof hij meteen door van P9 naar P8. Koude banden zorgden ervoor dat Niels blokkeerde bij aankomen 1ste chicane en ternauwernood een aanrijding wist te voorkomen. Vervolgens kon hij opnieuw aan een inhaalrace beginnen vanaf P12. Dit lukte heel aardig, mede dankzij een paar prachtige inhaalacties. Bij het vallen van de finishvlag bleek de P7 voldoende om zijn team aan de constructeurstitel te helpen. Niet slecht voor een ‘groentje.’ Al is Niels pas écht tevreden als hij in de slipstream van zijn teamgenoot meekan. Of beter nog: er voorbij. Volgend jaar nieuwe ronde, nieuwe kansen…? “Dat is in ieder geval wel het doel!”

Bron: pb Niels Langeveld Events
Foto’s: pb Niels Langeveld Events

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image