logologo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Auto

Vernieuwde Opel Mokka krijgt vleugje Experimental

De Opel Mokka is inmiddels zo'n vier jaar oud. Hij wordt dit jaar gefacelift. AutoWeek kan je die vernieuwde Opel Mokka al vanuit alle hoeken laten zien.


  • Feb 28 2024
  • 51
  • 2826 Views
Vernieuwde Opel Mokka krijgt vleugje Experimental

De Opel Mokka was in 2020 de eerste Opel die het toen nieuwe en nu alom bekende familiegezicht met Opel Vizor-front kreeg aangemeten. De Mokka is inmiddels een kleine vier jaar op de markt en dat betekent dat ook de Mokka een herziene toet verdient.

De Opel Mokka was in 2020 de allereerste Opel die volgens de in 2018 op de GT X Experimental Concept geïntroduceerde nieuwe huisstijl van het merk werd getekend. De Mokka kreeg de Opel Vizor aangemeten, een front met daarin een zwart paneel waarin zowel het logo als de koplampen in ondergebracht werden. De Opel Vizor vond later op ietwat alternatieve wijze zijn weg naar de Crossland en Grandland en is inmiddels ook op de vernieuwde Corsa en de diverse bedrijfswagens van het merk te vinden. Na vier jaar wordt de Opel Mokka geïnjecteerd met design-dna van een recenter studiemodel met Experimental in de naam: de simpelweg Opel Experimental geheten showauto die in 2023 debuteerde.

Spyshots Opel Mokka facelift

Wordt de Opel Mokka na zijn facelift dan totaal anders? Welnee. Sterker nog: we achten de kans vrij groot dat je straks goed moet kijken om de verschillen met het origineel te zien. Hoewel dit gesnapte testexemplaar nog rijkelijk bedeeld is met camouflerend stickerwerk, is duidelijk dat de voorbumper en het gaaswerk in zowel de bovenste als onderste koelopeningen is herzien. Meer nieuwigheden zien we in de invulling van de lichtunits. De haakvormige led-indeling van de koplampen en achterlichten blijft behouden, al is het kleine verticale deel ervan straks gesegmenteerd. Die vernieuwde lichtsignatuur zagen we op de Experimental en op deze knotsgekke Rocks-extreme al. De gefacelifte Corsa en ook de Frontera te heten opvolger van de Crossland krijgt een dergelijke signatuur, hetzelfde geldt voor de misschien wel Monterey te heten opvolger van de Grandland. Zowel achter- als voorop de vernieuwde Crossland komen we straks waarschijnlijk ook dit vernieuwde Opel-logo tegen.

Ongetwijfeld voert Opel ook aanpassingen door in het interieur van de Mokka, al zullen die vooral betrekking hebben op zaken als het infotainmentsysteem. Op grondige technische wijzigingen hoef je niet te rekenen. De elektrische Mokka Electric is er namelijk al met 136 pk en 156 pk sterke aandrijflijnen met achtereenvolgens een 50 kWh en 54 kWh groot accupakket. Wel verwachten we dat de Mokka tijdens zijn facelift kennismaakt met de 100 pk en 136 pk sterke mild-hybride aandrijflijnen die moederbedrijf Stellantis momenteel uitrolt over nagenoeg al zijn compacte modellen. Momenteel is de Mokka er naast als EV met 100 pk sterke 1.2 en een handbak en met een 130 pk sterke 1.2 die altijd aan een achttraps automaat is geknoopt.

PRIVATE LEASE Opel Mokka

Gerelateerde forum topics

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites