logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

Aandeelhouders BBVA akkoord met vijandig bod Spaanse bank Sabadell

BILBAO (ANP/BLOOMBERG) - Aandeelhouders van de Spaanse bank BBVA hebben massaal ingestemd met de vijandige overname van de kleine rivaal Sabadell. Een motie om nieuwe aandelen uit te geven, een noodzakelijke stap voor de overname, werd vrijdag met 96

door: nieuws.nl

  • Jul 05 2024
  • 57
  • 2540 Views
Aandeelhouders BBVA akkoord met vijandig bod Spaanse bank Sabadell

Aandeelhouders van de Spaanse bank BBVA hebben massaal ingestemd met de vijandige overname van de kleine rivaal Sabadell. Een motie om nieuwe aandelen uit te geven, een noodzakelijke stap voor de overname, werd vrijdag met 96 procent van de stemmen aangenomen.

De overname van Sabadell is hiermee een stukje dichterbij gekomen. De nationale en internationale toezichthouders moeten ook akkoord gaan. Het bod moet ook nog goedgekeurd worden door een meerderheid van de Sabadell-aandeelhouders.

Sabadell wees vorige maand het bod van Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, zoals BBVA voluit heet, af omdat het te laag zou zijn. BBVA wilde geen hoger bod doen. De Europese Centrale Bank (ECB) zou voorstander zijn van een overname. Door de samenvoeging zou een nieuwe Spaanse grootbank ontstaan met een gezamenlijke balans van ruim 1 biljoen euro.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites