logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

Chinese elektrische autobouwer BYD opent fabriek in Thailand

BANGKOK (ANP/RTR/AFP) - De Chinese producent van elektrische auto's BYD heeft donderdag een nieuwe fabriek geopend in Thailand. Het is de eerste fabriek van het bedrijf in Zuidoost-Aziƫ, een belangrijke groeimarkt voor elektrische auto's. Het bericht

door: nieuws.nl

  • Jul 04 2024
  • 30
  • 4574 Views
Chinese elektrische autobouwer BYD opent fabriek in Thailand

De Chinese producent van elektrische auto’s BYD heeft donderdag een nieuwe fabriek geopend in Thailand. Het is de eerste fabriek van het bedrijf in Zuidoost-Azië, een belangrijke groeimarkt voor elektrische auto’s.

De fabriek ter waarde van 490 miljoen dollar staat in het industriegebied Rayong, net buiten de hoofdstad Bangkok. De productiecapaciteit bedraagt 150.000 auto’s per jaar. Volgens BYD zal de fabriek werk gaan bieden aan 10.000 werknemers. Naast volledig elektrische auto’s worden later ook hybride modellen en batterijen gemaakt op de locatie.

Chinese elektrische autobouwers investeren fors in Thailand, geholpen door overheidssubsidies en belastingvoordelen. In de Europese Unie en de Verenigde Staten worden juist de importheffingen voor Chinese elektrische auto’s fors verhoogd. Volgens de EU en de VS worden die voertuigen namelijk met behulp van staatssteun goedkoop op de markt gebracht, ten nadele van de eigen auto-industrie. De voorlopige extra invoerheffingen van de EU treden deze donderdag in werking.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites