logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

Amazon stelt lancering satellieten Project Kuiper uit

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - Amazon stelt de lancering van satellieten voor zijn Project Kuiper uit tot het vierde kwartaal van dit jaar. Eerder was het de bedoeling dat de satellieten al in de eerste helft van dit jaar de ruimte in zouden gaan. Het ber

door: nieuws.nl

  • Jun 27 2024
  • 35
  • 4474 Views
Amazon stelt lancering satellieten Project Kuiper uit

Amazon stelt de lancering van satellieten voor zijn Project Kuiper uit tot het vierde kwartaal van dit jaar. Eerder was het de bedoeling dat de satellieten al in de eerste helft van dit jaar de ruimte in zouden gaan.

Het webwinkel- en techbedrijf wil een netwerk van duizenden satellieten opzetten om internetdiensten aan te bieden op aarde. Daarmee gaat het bedrijf de concurrentie aan met Starlink van Elon Musks ruimtevaartbedrijf SpaceX.

Amazon lanceerde in oktober wel al twee prototypes die slechts tijdelijk worden gebruikt. Ook dat was later dan gepland. Het is nu de bedoeling om in de loop van volgend jaar te beginnen met de eerste commerciële internetdiensten. Dat kan pas als er honderden satellieten in de ruimte zijn.

De naam Project Kuiper verwijst naar de Kuipergordel. Dat is een gordel van miljarden rots- en ijsblokken die voorbij de planeet Neptunus in een baan rond de zon draaien. Die gordel is vernoemd naar de Nederlandse sterrenkundige Gerard Kuiper, die in 1951 beschreef dat de gordel zou moeten bestaan. Zijn gelijk kon begin jaren negentig worden aangetoond.

Meerdere bedrijven maken werk van het opzetten van satellietnetwerken die vooral in afgelegen of dunbevolkte gebieden internet moeten verzorgen. In Europa is bijvoorbeeld Eutelsat OneWeb het antwoord op de initiatieven van Amazon en SpaceX. Het Frans-Britse fusiebedrijf werkt aan een netwerk van honderden satellieten om internet aan te kunnen bieden.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites