logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

Chipbedrijf Micron voldoet niet aan hoge verwachtingen Wall Street

NEW YORK (ANP) - Micron Technology behoorde donderdag tot de grotere verliezers op de aandelenbeurzen in New York. Het Amerikaanse chipbedrijf presteerde afgelopen kwartaal beter dan voorzien, maar de vooruitzichten voor het huidige kwartaal voldeden

door: nieuws.nl

  • Jun 27 2024
  • 37
  • 4673 Views
Chipbedrijf Micron voldoet niet aan hoge verwachtingen Wall Street

Micron Technology behoorde donderdag tot de grotere verliezers op de aandelenbeurzen in New York. Het Amerikaanse chipbedrijf presteerde afgelopen kwartaal beter dan voorzien, maar de vooruitzichten voor het huidige kwartaal voldeden niet aan de hoge verwachtingen van beleggers en analisten. Het aandeel werd meer dan 5 procent lager gezet.

Micron Technology heeft dit jaar flink geprofiteerd van het optimisme rond kunstmatige intelligentie (AI). De aandelenkoers van het bedrijf is sinds het begin van 2024 al meer dan verdubbeld.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,1 procent hoger op 39.166 punten. De brede S&P 500-index steeg 0,2 procent tot 5487 punten en techgraadmeter Nasdaq kreeg er 0,3 procent bij op 17.854 punten.

Amazon won bijna 1 procent. Het webwinkelconcern steeg woensdag al bijna 4 procent en bereikte daarmee voor het eerst een beurswaarde van meer dan 2 biljoen dollar. Amazon is een van de weinige bedrijven met een waarde van 2000 miljard dollar. Alphabet bereikte deze mijlpaal ook en is nu bijna 2,3 biljoen waard. AI-chipleverancier Nvidia had vorige week even een beurswaarde van ruim 3,3 biljoen dollar en haalde daarmee Microsoft en Apple in.

Levi Strauss kelderde daarnaast bijna 17 procent. Het bekende spijkerbroekenmerk boekte afgelopen kwartaal meer winst dan verwacht, mede dankzij kostenbesparingen. De verkopen vielen echter tegen. Volgens financieel topman Harmit Singh blijven consumenten voorzichtig met hun uitgaven.

Ook Walgreens Boots Alliance heeft last van lagere consumentenuitgaven. De apothekersketen verlaagde de winstverwachting voor het hele boekjaar, na tegenvallende kwartaalcijfers, en gaat meer filialen sluiten. Het aandeel werd ongeveer een kwart lager gezet.

International Paper zakte een kleine 9 procent. Het Braziliaanse Suzano, de grootste fabrikant van papier- en verpakkingsproducten ter wereld, heeft de gesprekken om zijn Amerikaanse branchegenoot over te nemen gestaakt.

Beleggers verwerkten verder nieuwe gegevens over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Daaruit kwam naar voren dat het aantal wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS is uitgekomen op 233.000. Dat was iets minder dan verwacht. De situatie op de arbeidsmarkt speelt naast de inflatie een belangrijke rol bij het rentebeleid van de Federal Reserve. Vrijdag komt nog het favoriete inflatiecijfer van de Fed naar buiten.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites