logologo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

ILT start dit weekend met handhaven op misbruik slots Schiphol

DEN HAAG (ANP) - De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) begint vanaf zondag met het controleren van vluchten op Schiphol om te zien of ze misbruik maken van toegewezen start- en landingsrechten, zogeheten slots. De focus ligt op de sector gener

door: nieuws.nl

  • Mar 28 2024
  • 48
  • 2763 Views
ILT start dit weekend met handhaven op misbruik slots Schiphol

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) begint vanaf zondag met het controleren van vluchten op Schiphol om te zien of ze misbruik maken van toegewezen start- en landingsrechten, zogeheten slots. De focus ligt op de sector general aviation, die recreatieve luchtvaart, privéjets en niet-commerciële zakelijke luchtvaart omvat. De Inspectie let vooral op het ongeoorloofd uitvoeren van nachtvluchten, met het oog op geluidsoverlast voor omwonenden.

Airport Coordination Netherlands (ACNL) is verantwoordelijk voor het toekennen van de slots. Als ACNL een overtreding constateert, worden deze gerapporteerd aan de ILT. “Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan de ILT bijvoorbeeld een waarschuwing geven, een bestuurlijke boete of een last onder dwangsom opleggen”, meldt de Inspectie. Een woordvoerder van de ILT kan geen bedragen noemen. Volgens haar hangt een maatregel onder meer af van opzet of de ernst van de overtreding.

De controle beslaat ongeveer zo’n 2 tot 3 procent van alle vluchten op Schiphol. Na het zomerseizoen breidt de ILT de controle uit naar Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport, waar ze nu ook al toezicht houdt op het misbruik van slots in de commerciële luchtvaart.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites