logologo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

Subsidiepot voor aanschaf elektrische truck is snel leeg

DEN HAAG (ANP) - De subsidiepot voor de aanschaf van elektrische trucks die dinsdag werd geopend, is door grote interesse van ondernemers alweer leeg. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het budget voor dit jaar bedroeg 45 milj

door: nieuws.nl

  • Mar 28 2024
  • 36
  • 3528 Views
Subsidiepot voor aanschaf elektrische truck is snel leeg

De subsidiepot voor de aanschaf van elektrische trucks die dinsdag werd geopend, is door grote interesse van ondernemers alweer leeg. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het budget voor dit jaar bedroeg 45 miljoen euro en het totaal aangevraagde subsidiebedrag is 46,5 miljoen euro.

Volgens de RVO zijn er op de eerste dag 428 aanvragen binnengekomen en op de tweede dag nog eens 219. De Aanschafsubsidieregeling Zero-Emissie Trucks (AanZET) is bedoeld om de markt van emissieloze vrachtwagens te stimuleren. Vorig jaar was die pot zelfs al binnen één dag overtekend. Toen was er 30 miljoen euro beschikbaar.

De RVO zegt dat met deze subsidieronde meer dan zeshonderd elektrische vrachtwagens kunnen worden aangeschaft. Op dit moment rijden er in Nederland ruim 740 volledig elektrische vrachtwagens (exclusief waterstoftrucks). In 2025 moeten minimaal duizend uitstootvrije trucks rijden en in 2030 16.000 trucks. In 2040 moeten alle nieuwe vrachtwagens in Nederland uitstootvrij zijn.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites