De rekenregels voor het vaststellen van het toetsinkomen bij de Inkomensbepaling Loondienst zijn per 1 januari aangepast. Hoewel dit geen gevolgen he
Aanpassing Inkomensbepaling Loondienst

Aanpassing Inkomensbepaling Loondienst

Aanpassing Inkomensbepaling Loondienst

Aanpassing Inkomensbepaling Loondienst

Aanpassing Inkomensbepaling Loondienst

Aanpassing Inkomensbepaling Loondienst
Aanpassing Inkomensbepaling Loondienst
  • 2020-01-14 15:25:07 9 dag geleden
  • keer bekeken 4,762
20
gedeelde

De rekenregels voor het vaststellen van het toetsinkomen bij de Inkomensbepaling Loondienst zijn per 1 januari aangepast. Hoewel dit geen gevolgen heeft voor de werkwijze, zijn door NHG wel enkele verbeteringen in de rekenregels doorgevoerd.

Reden voor de aanpassingen is de nieuwe WAB (Wet arbeidsmarkt in balans). Hierin is onder meer geregeld dat werkgever en werknemer drie tijdelijke contracten in maximaal drie jaar kunnen aangaan. Het volgende contract is dan automatisch een vast contract. Daarnaast wordt het gegeven ‘contractvorm’ toegevoegd aan het UWV verzekeringsbericht. Deze wijzigingen zijn verwerkt in de beslisboom van de Inkomensbepaling Loondienst.

Inkomensbepaling Loondienst

De Inkomensbepaling Loondienst is een compleet nieuwe methode voor het vaststellen van het inkomen van aanvragers met een inkomen uit een arbeidsovereenkomst. Gegevens uit het UWV verzekeringsbericht van de aanvrager vormen daarbij de gegevensbron. Door hier beleids- en rekenregels op toe te passen kan het maximale inkomen berekend worden, dat vervolgens kan worden gebruikt voor de berekening van het toetsinkomen: de Inkomensbepaling Loondienst. Diverse kredietverstrekkers accepteren de Inkomensbepaling Loondienst al en in de komende maanden zullen volgens NHG meer geldverstrekkers volgen.

Aanpassingen

Het nieuwe gegeven ‘contractvorm’ op het UWV verzekeringsbericht wordt in de beslisboom gebruikt om vast te stellen of een werknemer een dienstverband voor onbepaalde tijd heeft. Als de contractvorm nog niet op het UWV verzekeringsbericht staat, wordt op basis van het aantal maanden dienstverband bij één en dezelfde werkgever vastgesteld of er sprake is van een vast dienstverband.

NHG: “Dankzij het feit dat op het UWV verzekeringsbericht de contractvorm per werkgever staat vermeld, voeren we voortaan de berekeningen op werkgeversniveau uit. Dit zorgt voor een nog beter aansluitend toetsinkomen. Met name voor bijvoorbeeld mensen met een vaste baan, die er af en toe een bij- of vrijwilligersbaan naast hebben.”

UWV verzekeringsbericht uit 2019

Een UWV verzekeringsbericht uit 2019 wordt in 2020 nog op de oude manier behandeld, tegen de oude rekenregels. Het in de rekentool berekende inkomen blijft dus identiek. Als het verzekeringsbericht loongegevens van januari 2020 of later bevat, worden de nieuwe rekenregels toegepast.

Let op geldigheid

NHG wijst er daarbij nog eens nadrukkelijk op dat een UWV verzekeringsbericht maximaal drie maanden geldig is. “Stel, je hebt een klant in november gesproken (met een UWV verzekeringsbericht, gedownload op 1 november 2019), dan kan je dit verzekeringsbericht gebruiken tot uiterlijk 31 januari 2020. Mocht in dit geval na 31 januari 2020 een offerte worden aangevraagd, dan moet de klant een nieuw UWV verzekeringsbericht aanleveren. Houd er rekening mee dat dit dan een ander toetsinkomen kan opleveren.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Wat denk je van dit verhaal?
Aanpassing Inkomensbepaling Loondienst

Michelle-Lee Ahye, olympisch finaliste op de 100m, krijgt dopingschorsing van twee jaar

Michelle-Lee Ahye, olympisch finaliste op de 100m, krijgt dopingschorsing van twee jaar

Michelle-Lee Ahye, finaliste op de Olympische Spelen (2016) en het WK atletiek (2017) op de 100 meter, is dinsdag voor twee jaar geschorst door de Athletics Integrity Unit (AIU) omwille van inbreuken op het systeem van de whereabouts. Ze kan nog in beroep gaan tegen de beslissing.

De 27-jarige Ahye, afkomstig uit Trinidad & Tobago, werd op de Spelen in Rio zesde op zowel de 100 als de 200 meter. Een jaar later werd ze op het WK in Londen opnieuw zesde op de 100 meter. Eerder behaalde ze in 2015 brons op het WK op de 4x100m.

De AIU legt haar nu een schorsing op van twee jaar, die met terugwerkende kracht loopt en haar zo tot april 2021 aan de kant houdt. Ahye mist hierdoor de Olympische Spelen in Tokio (24 juli-9 augustus). De spurtster werd op 30 augustus van vorig jaar al voorlopig geschorst en kon zo niet deelnemen aan het WK in Doha eind september.

Atleten op topniveau zijn verplicht dagelijks hun locatiegegevens (whereabouts) door te geven om de internationale federaties zo toe te laten onaangekondigde dopingcontroles af te nemen. Bij drie inbreuken op het systeem in minder dan een jaar tijd - dat kan gaan om een gemiste controle, het vergeten doorgeven van een plaatsbepaling of het fout doorgeven van een plaatsbepaling - riskeren ze een schorsing van twee jaar.

# Belga context ## Related picture(s) [Dopage - PANAM - 2019 - ATHLETICS - 100M -...]

[Dopage - PANAM - 2019 - ATHLETICS - 100M -...]

View full context on [BelgaBox]

(belga)

Peterhansel wint zijn derde etappe in Dakar 2020, leider Sainz staat onder druk

Peterhansel wint zijn derde etappe in Dakar 2020, leider Sainz staat onder druk

De Fransman Stéphane Peterhansel (MINI) heeft de negende etappe in de Dakar bij de wagens gewonnen. Voor monsieur Dakar is het al zijn derde etappezege in deze Dakar. Peterhansel hield in de 415 km lange etappe richting Haradh Nasser Al-Attiyah (Toyota Hilux) af. De Qatarees eindigde als tweede op 15 seconden van de Franse ritwinnaar. Leider Carlos Sainz (MINI) reed lek en verloor 6:31 op Peterhansel en 6:16 op eerste achtervolger Al-Attiyah die genaderd is tot op 24 seconden. Peterhansel is derde op 6:38.

Mathieu Serradori en Fabian Lurquin (Century) moesten vandaag als eerste de woestijn in, een weinig benijdenswaardige taak voor het duo dat maandag de achtste etappe won. Het was een historische etappezege. Serradori was de eerste amateur in 32 jaar die erin slaagde om een etappe te winnen in de Dakar. Zonder enige ervaring om als eerste het parcours te openen stonden Serradori en Lurquin voor een moeilijke opdracht. Na 50 km moesten ze al 3:32 toegeven op de snelste rijder waarna het tijdverlies almaar opliep om uiteindelijk als zeventiende te eindigen op 28:09. In de stand zakken Serradori-Lurquin naar de achtste plaats en moeten ze opnieuw Ten Brinke-Colsoul (Toyota Hilux) laten voorgaan die vandaag als zevende eindigden op 8:30 van Peterhansel.

Van de favorieten nam Nasser Al-Attiyah de beste start. Na 50 km had hij 11 seconden voorsprong op Carlos Sainz en 28 seconden op Peterhansel. Na 104 km nam Peterhansel de leiding over, maar echt groot was zijn voorsprong nooit. Na 244 km bedroeg de maximale voorsprong 52 seconden om aan de finish een bonus van slechts 15 tellen over te houden. Na een derde van de etappe moest Sainz stoppen om een lekke band te vervangen waarna hij snel terug in het ritme van zijn rechtstreekse concurrenten zat.

In de stand is de voorsprong van Sainz verwaarloosbaar: slechts 26 seconden scheiden Sainz en Al-Attiyah. Eigenlijk had de Qatarees aan de leiding moeten staan, ware het niet dat hij na afloop van de tweede etappe drie minuten straftijd kreeg omdat hij een alarmsignaal in de wagen negeerde. Het sentinel systeem geeft aan wanneer een wagen wil inhalen. Wie dergelijk signaal negeert, wordt bestraft. In het geval van Al-Attiyah wou hij Carlos Sainz niet voorbij laten.

Stéphane Peterhansel is met 6:38 ook nog niet uitgeteld voor de eindzege. Het zou dus zomaar kunnen dat de Fransman straks zijn 14e Dakar wint en zo de eerste rijder wordt die op alle drie continenten waar de Dakar georganiseerd werd de moeder der aller rallyraids weet te winnen.

Karginov wint opnieuw bij de vrachtwagens

Andrey Karginov (Kamaz) heeft dinsdag zijn vijfde Dakar-etappe gewonnen, zijn vierde opeenvolgende. De Wit-Rus Siarhei Viazovich (Maz) was zijn eerste achtervolger op 3:19. Titelverdediger Nikolaev (Kamaz) reed de derde tijd op 9:24. In de stand loopt Karginov verder uit op Anton Shibalov (Kamaz), die dinsdag de achtste tijd reed op 11:29.

Net als de voorbije dagen domineerde Karginov de rit van meet af aan. Na 50 km had hij al een voorsprong van 52 seconden op Viazovich waarna de kloof alleen maar groter werd. De Rus degradeert de andere truckers tot figuranten.

Pascal De Boor, Stefan Slootjes en Jan Van Der Vaet (Renault) reden de twaalfde tijd op 15:40 van Karginov.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasingAgency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures