logologo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Films

Denis Villeneuve is blij dat Javier Bardems 'Dune'-personage Stilgar nu een 'meme' is

De regisseur zegt dat dit altijd al de bedoeling was met het 'tragische personage'.


  • Apr 19 2024
  • 31
  • 2859 Views
Denis Villeneuve is blij dat Javier Bardems 'Dune'-personage Stilgar nu een 'meme' is
Dune: Part Two is op alle fronten een groot succes. De film is zeer positief ontvangen en heeft hoge verkoopcijfers behaald. Er worden wel nu veel grapjes gemaakt over Javier Bardems Stilgar, maar daar heeft regisseur Denis Villeneuve geen enkele moeite mee.In het eerste deel maken we al kennis met Stilgar, een van de Fremen leiders. Hoewel hij zich in het begin vijandelijk opstelt richting Paul Atreides en zijn moeder, Lady Jessica, raakt hij in het tweede deel er al snel van overtuigd dat Paul de messiah is waar zijn volk al eeuwenlang op wacht.Lisan Al-GaibAlles wat Paul doet, ziet Stilgar als een teken dat hij de 'Lisan Al-Gaib' is. In de taal van de Fremen betekent dit 'The Tongue of the Unseen'. Stilgar en de nodige Fremen zien Paul als een profeet en degene die van Arrakis, de zandplaneet, een paradijs zal maken. Hoewel Bardem zoals gewoonlijk weer sterk acteert, moesten de nodige bioscoopgangers lachen wanneer hij in beeld kwam, aangezien hij zowat elke keer weer Lisan Al-Gaib roept. Hier zijn ook talloze memes van te vinden op internet en sociale media.ReactieVilleneuve heeft hier geen probleem mee. Sterker nog, de filmmaker denkt dat dit alleen maar meer versterkt waar Stilgar voor staat: "Ik ben er blij mee, want ik denk dat veel mensen hem zien als een 'tragisch figuur' en dat is hij ook zeker".
"Het doel was om Stilgar enigszins humoristisch te maken, zodat je zijn menselijkheid aanvoelt. Hij is geen slechte persoon maar heeft juist een groot hart. Hij gaat echter te ver in zijn geloof, want het gaat hier gewoon om een neppe religie".MeelachenVilleneuve vervolgt: "Ik weet dat het fictie is, want ik heb alle gebeden voor de film zelf bedacht. Stilgar is grappig, of hij dat nu wel of niet wil zijn, hij is dat gewoon. Als hij dus mensen aan het lachen krijgt ben ik tevreden, want dat was de bedoeling".

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites