logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Films

Allereerste Marvel-stripboek onder de hamer: 80 jaar geleden kostte deze 10 cent en nu...

Als je er nog eentje vindt op de zolder bij je grootouders heb je de jackpot in handen.


  • Jul 08 2024
  • 53
  • 4432 Views
Allereerste Marvel-stripboek onder de hamer: 80 jaar geleden kostte deze 10 cent en nu...
Als je steenrijk bent kan je je geld makkelijk uitgeven aan peperdure collectorsitems. Dat is nu ook het geval met een van de allereerste Marvel-comics, die recentelijk onder de hamer ging. Het stripboek werd namelijk voor een recordbedrag verkocht.Het gaat hier om een zeldzaam kopie van Marvels eerste comic, genaamd 'Marvel Comics #1'. Dit stripboek werd maar liefst verkocht voor 2,4 miljoen dollar. Een behoorlijke smak geld dus, maar het is dan ook een uniek exemplaar.WaardevolDit exemplaar is al meer dan 80 jaar oud, maar is nog steeds in een bijna perfecte staat. Dit is omdat het stripboek decennialang eigendom was van Lloyd Jacquet, de oprichter van Funnies, Inc., een bedrijf gespecialiseerd in het verkoop van comics en andere kunst. Hoewel Jacquet in 1970 overleed, bleef 'Marvel Comics #1' in de familie. Het exemplaar bevat dan ook een handgeschreven briefje van de uitgever en details van de schrijvers en tekenaars die erbij betrokken waren. WinstZo werd artiest Frank R. Paul slechts 25 dollar betaald om de voorkant te verzorgen. Dit exemplaar verscheen op de markt in 1939 en werd destijds voor slechts 10 cent verkocht (iets wat vandaag de dag neerkomt op 2,20 dollar).
Toch is 2,4 miljoen dollar niet het record. Vorig jaar werd nog een kopie verkocht van 'Amazing Fantasy No. 15' (1962). Hierin verschijnt Spider-Man voor de allereerste keer. Dit stukje stripboekgeschiedenis werd verkocht voor maar liefst 3,6 miljoen dollar.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image