logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Films

Christopher Nolan raadt je dit pareltje aan: "Een van de beste oorlogsfilms aller tijden"

De regisseur is een grote fan van Terrence Malicks pareltje uit 1999.


  • Jul 06 2024
  • 50
  • 4199 Views
Christopher Nolan raadt je dit pareltje aan: "Een van de beste oorlogsfilms aller tijden"
Christopher Nolan heeft al heel wat pareltjes gemaakt. Denk bijvoorbeeld maar aan The Prestige, Inception en de recente Oppenheimer. De regisseur zelf kan echter ook wel genieten van een goede film en heeft weer eens een aanrader voor ons.Het gaat hier om The Thin Red Line, de geliefde oorlogsfilm van Terrence Malick uit 1998. Dit verhaal speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en draait om de slag van Guadalcanal. Het verhaal richt zich op de ervaringen van een groep Amerikaanse soldaten, maar brengt dit anders in beeld dan we gewend zijn.UniekIn plaats van dat The Thin Red Line, net zoals de meeste oorlogsfilms, actie en heroïek toont, onderzoekt Malick diepere thema's zoals de natuur van de oorlog, de menselijke conditie en de relatie tussen de mens en natuur. Zijn film staat dan ook bekend om zijn filosofische ondertoon en de adembenemende cinematografie. Nolan, die zelf ook hoge ogen wist te gooien met zijn oorlogsfilm Dunkirk, is een grote fan van de film van zijn collega.LofNolan prijst Malicks unieke benadering van het oorlogsgenre en zijn manier waarop hij de innerlijke levens van de soldaten laat zien. Ook stelt Nolan de natuurlijke landschappen op prijs, net zoals het spel met licht en schaduw dat in de woorden van de regisseur een bijna 'spirituele ervaring' creëert.
Nolan heeft dan ook vaak The Thin Red Line geprezen in interviews. Zo zei hij al eerder: "Het dwingt je om na te denken. Het laat je niet alleen de oorlog zien, maar ook voelen. Het is een film die de grenzen van het medium verlegt en je op een diep niveau weet te raken. Het is een zeldzame balans tussen poëzie en realisme"ZienNiet alleen Nolan is onder de indruk van de film. The Thin Red Line werd namelijk sterk onthaald, iets dat ook valt te zien aan de cijfers die deze scoort op o.a. IMDb (een 7,6) en op Rotten Tomatoes (80%). Interesse? Kijk deze unieke oorlogsfilm dan nu op Disney+!

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image