logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Films

Deze peperdure blockbuster was 14 jaar geleden wereldwijd de grootste flop aan de bioscoopkassa's

Universal heeft lange tijd moeite gehad om hun klassieke monsters te moderniseren.


  • Jun 17 2024
  • 54
  • 3006 Views
Deze peperdure blockbuster was 14 jaar geleden wereldwijd de grootste flop aan de bioscoopkassa's
De helft van 2024 is inmiddels gepasseerd, en er zijn al flink wat dure blockbusters uitgekomen die financieel flink flopten. Denk hierbij aan Furiosa: A Mad Max Saga, The Fall Guy en Argylle. We blikken nu terug op een van de grootste flops van 2010.Het gaat hier om de monsterfilm The Wolfman met onder andere Benicio Del Toro en Anthony Hopkins.VerhaalHoewel aristocraat Lawrence Talbot (Del Toro) jarenlang afwezig was in zijn voorouderlijk huis Blackmoor, keert hij terug om zijn vermiste broer te vinden op verzoek van diens verloofde, Gwen (Emily Blunt). Hij ontdekt dat een wezen banden heeft met een eeuwenoude vloek die mensen in weerwolven verandert als de maan vol is. Om het dorp te redden en Gwen te beschermen, moet hij het bloeddorstige beest doden, maar hij kampt met een gruwelijke familie-erfenis.FlopOver het algemeen bereikt een film zijn break-even-punt wanneer het het dubbele van het productiebudget heeft omgezet. Je hebt namelijk te maken met o.a. marketingkosten en het gedeelte van de omzet dat de bioscopen behouden.
The Wolfman had een flink productiebudget van 150 miljoen dollar.Dit zou betekenen dat de film ongeveer 300 miljoen dollar moest omzetten om winstgevend te zijn. Dit kwam er niet van, de film wist wereldwijd slechts 139 miljoen op te halen.RemakeNa de geflopte The Wolfman probeerde Universal Studios nog meerdere keren om hun iconische monsters te moderniseren met o.a. Dracula Untold en The Mummy (2017). Hierna besloot Universal het kleinschaliger aan te pakken en werkte samen met productiehuis Blumhouse om The Invisible Man (2020) te maken. Deze film was een enorm succes en al snel werd bekend dat ook de Wolfman een gelijksoortige reboot zou krijgen. In eerste instantie zou Ryan Gosling de hoofdrol spelen in de reboot, maar uiteindelijk werd hij vervangen door Christopher Abbott.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites