Meta’s plannen voor nucleair datacentrum vastgelopen door zeldzame bijensoort
Key takeaways De ambitie van Meta om koploper te worden op het gebied van kernenergie voor zijn AI-datacenters is op een onverwacht obstakel gestuit: een zeldzame bijensoort. Deze ontdekking, waarover de Financial Times bericht, deed zich voor op de
Key takeaways
- De plannen van Meta voor een datacenter op kernenergie zijn vastgelopen door de aanwezigheid van zeldzame bijensoort op de locatie.
- De bijenkwestie bemoeilijkte de onderhandelingen met een bestaande kerncentrale, wat de milieu- en regelgevingshindernissen nog groter maakte.
- Andere techgiganten zoals Amazon streven hun eigen kernenergieovereenkomsten na vanwege zorgen over het energieverbruik van AI.
De ambitie van Meta om koploper te worden op het gebied van kernenergie voor zijn AI-datacenters is op een onverwacht obstakel gestuit: een zeldzame bijensoort. Deze ontdekking, waarover de Financial Times bericht, deed zich voor op de plek waar Meta van plan was een faciliteit op kernenergie te bouwen.
De aanwezigheid van deze unieke bijenpopulatie bemoeilijkte naar verluidt de onderhandelingen met een bestaande kerncentrale, volgens bronnen die bekend zijn met de situatie. Zelfs zonder de bijenkwestie zou het project aanzienlijke hindernissen hebben ondervonden op het gebied van milieu en regelgeving, aldus deze personen.
Meta’s AI-energie-uitdagingen
Zuckerberg informeerde medewerkers naar verluidt dat Meta’s voorgestelde nucleaire datacenter het eerste Big Tech bedrijf zou zijn geweest dat deze technologie zou hebben gebruikt, en het zou de grootste kerncentrale onder zijn collega’s hebben gehad als de deal succesvol was geweest.
Ondertussen zijn andere techgiganten zoals Amazon, Google en Microsoft actief bezig met het nastreven van hun eigen kernenergieovereenkomsten te midden van de groeiende bezorgdheid over het aanzienlijke energieverbruik van AI. Amazon heeft onlangs meerdere overeenkomsten getekend om de ontwikkeling van kernenergieprojecten te ondersteunen, waaronder de bouw van verschillende kleine modulaire reactoren (SMR’s).
Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!