logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Economie

Eni versnelt inkoop van eigen aandelen na overtreffen verwachtingen nettowinst 2e kwartaal

Het Italiaanse energieconcern Eni heeft plannen aangekondigd om zijn aandeleninkoopprogramma te versnellen na de rapportage van een sterker dan verwachte nettowinst over het tweede kwartaal. Eni’s aangepaste nettowinst voor het kwartaal kwam ui


  • Jul 27 2024
  • 39
  • 3265 Views
Eni versnelt inkoop van eigen aandelen na overtreffen verwachtingen nettowinst 2e kwartaal

Het Italiaanse energieconcern Eni heeft plannen aangekondigd om zijn aandeleninkoopprogramma te versnellen na de rapportage van een sterker dan verwachte nettowinst over het tweede kwartaal.

Eni’s aangepaste nettowinst voor het kwartaal kwam uit op 1,52 miljard euro, een daling van 21 procent ten opzichte van een jaar geleden maar boven de analistenverwachting van 1,42 miljard euro. De groep schreef zijn solide prestatie toe aan een sterker dan verwachte prestatie van zijn upstream- en Gas & LNG-divisies.

Eni is actief bezig met het afstoten van activa, waaronder de recente verkoop van upstream activa in Alaska en de ondertekening van exclusieve gesprekken met investeringsmaatschappij KKR om een belang in haar biobrandstof unit Enilive van de hand te doen. Deze stappen zullen zich naar verwachting vertalen in lagere schuldniveaus tegen het einde van het jaar, waarbij het bedrijf nu een leverage ratio van aanzienlijk minder dan 0,2 verwacht.

Aandeleninkoopprogramma krijgt boost

“Dit zal ons in staat stellen om de uitvoering van ons aandeleninkoopprogramma ter waarde van 1,6 miljard euro te versnellen en ons streven naar zowel bedrijfsgroei als aandeelhoudersrendement te bevestigen,” zei Claudio Descalzi, Chief Executive van Eni, in een verklaring. De aandelen van het bedrijf stegen met 2,6 procent op de beurs van Milaan en presteerden daarmee beter dan de licht negatieve blue-chip index.

De prestaties van Eni werden gestimuleerd door de sterke productie van de exploratie- en productiedivisie, die in het tweede kwartaal een pro forma aangepaste EBIT van 3,5 miljard euro noteerde, waarmee de analistenverwachtingen van 2,43 miljard euro overtroffen werden. De olie- en gasproductie steeg met 6 procent, dankzij de aanhoudende opstart van vlaggenschipprojecten in Ivoorkust en Congo Floating LNG, een hogere bijdrage van Libië en de volledige integratie van het recent overgenomen Neptune Energy.

2024 vooruitzichten verbeterd

De door de staat gecontroleerde groep heeft ook zijn pro forma aangepaste bedrijfswinst voor 2024 verbeterd tot ongeveer 15 miljard euro. Dit is een verbetering ten opzichte van de oorspronkelijke prognose van meer dan 14 miljardeuro in april.

Eni’s desinvesteringsplan, dat gericht is op het verlagen van de schulden en het vrijmaken van nieuwe fondsen tegen 2027, zou een aanzienlijke impuls moeten geven aan de koolstofarme activiteiten. Het bedrijf is klaar om op deze gebieden te investeren in zijn streven naar een duurzamere toekomst.

Key Takeaways

– Eni kondigde plannen aan om haar aandeleninkoopprogramma te versnellen na het rapporteren van een sterke nettowinst in Q2
– Upstream en Gas & LNG divisies zorgden voor solide prestaties
– Desinvesteringen en portfolio stroomlijning zullen naar verwachting de schuld tegen het einde van het jaar verminderen
– Aandeleninkoopprogramma krijgt impuls door versnelde uitvoering
– Verwachtingen analisten overtroffen met sterke productie van exploratie & productie divisie

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image