logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Beurs

Verzekeraars hebben samenwerking met huisartsenketen Co-Med volledig beëindigd

Zorgverzekeraars CZ, VGZ, Menzis en Zilveren Kruis stoppen volledig met de samenwerking met de commerciële huisartsenketen Co-Med. Het contract is vandaag definitief beëindigd. De keten zegt dat het bezig is met juridische stappen tegen de verzekeraa

door: nos.nl

  • Jun 25 2024
  • 63
  • 3819 Views
Verzekeraars hebben samenwerking met huisartsenketen Co-Med volledig beëindigd

Zorgverzekeraars CZ, VGZ, Menzis en Zilveren Kruis stoppen volledig met de samenwerking met de commerciële huisartsenketen Co-Med. Het contract is vandaag definitief beëindigd. De keten zegt dat het bezig is met juridische stappen tegen de verzekeraars.

Vorige week hadden alle verzekeraars hun contracten al opgeschort. Daarmee stopte ook de financiering van de zorg van de huisartsenketen. De 50.000 patiënten van de tien praktijken hebben tijdelijk een nieuwe huisarts toegewezen gekregen. Een noodplan daarvoor lag al maanden klaar.

De verzekeraars stoppen de samenwerking omdat zij vinden dat de kwaliteit van de zorg ondermaats is. Co-Med krijgt de bezetting op de praktijken niet rond, bleek nadat de verzekeraars de roosters opvroegen.

Guy Vroemen, directeur van Co-Med, laat in een reactie weten dat de keten in gesprek is met zorgverzekeraars. Ook is Co-Med volgens hem bezig met juridische stappen. Vervolgvragen hierover wil hij niet beantwoorden.

Onbereikbaar

Afgelopen vrijdag, een dag nadat de verzekeraars hun contract opschortten, waren de praktijken van Co-Med 'tot nader order' gesloten. De patiënten van Co-Med werden doorverwezen naar de site van CZ, waar een overzicht stond van locaties waar de patiënten zich wel konden melden.

De NOS heeft vanochtend nog een belronde gedaan. Daaruit bleek dat alleen bij de praktijk in Helmond de telefoon werd opgenomen. Al is het nog onduidelijk of de praktijk ook daadwerkelijk open is voor zorg. Degene die de telefoon opnam, wilde geen verdere vragen beantwoorden.

Omdat de praktijken niet bereikbaar zijn ontstaat "een ernstig risico voor de patiëntenzorg", schrijven de verzekeraars. "De verwachting is dat Co-Med de tekortkoming niet binnen afzienbare termijn kan wegnemen. Op grond daarvan hebben de zorgverzekeraars besloten de overeenkomsten formeel te beëindigen."

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites