logologo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Beurs

Unilever schrapt 7500 banen en zet ijsjes in de etalage

Levensmiddelenfabrikant Unilever schrapt wereldwijd zo'n 7500 banen als gevolg van een reorganisatie. Vorig jaar maakte het Britse bedrijf al bekend dat een flink aantal merken zal worden geschrapt. Momenteel werken er ongeveer 127.000 mensen bij Uni

door: nos.nl

  • Mar 19 2024
  • 47
  • 3491 Views
Unilever schrapt 7500 banen en zet ijsjes in de etalage

Levensmiddelenfabrikant Unilever schrapt wereldwijd zo'n 7500 banen als gevolg van een reorganisatie. Vorig jaar maakte het Britse bedrijf al bekend dat een flink aantal merken zal worden geschrapt. Momenteel werken er ongeveer 127.000 mensen bij Unilever.

Daarnaast zet Unilever de productie en verkoop van ijsjes los van de rest van het bedrijf. Daarmee wordt de weg vrijgemaakt voor verkoop aan een ander bedrijf of een beursgang.

In een persverklaring stelt Unilever dat ijs niet langer past in strategie van het concern. Het bedrijf wil alleen nog maar inzetten op merken die "wereldwijd sterk en opschaalbaar" zijn. Levensmiddelen zouden hier niet meer in passen. Eerder deed Unilever al zijn theedivisie weg.

Met merken als Ola, Ben & Jerry's en Hertog is Unilever wereldwijd een belangrijke speler op de markt van ijsjes. Naast voedingsmiddelen produceert Unilever onder meer verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites