logologo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Beurs

Inval bij Chinees bagagescanbedrijf Nuctech in Rotterdam

De Europese Commissie heeft samen met de Nederlandse opsporingsdienst een inval gedaan bij de Nederlandse vestiging van het Chinese bedrijf Nuctech. Het bedrijf bevestigt de inval in Rotterdam. Nuctech maakt scanapparatuur voor de controle van conta

door: nos.nl

  • Apr 24 2024
  • 33
  • 3300 Views
Inval bij Chinees bagagescanbedrijf Nuctech in Rotterdam

De Europese Commissie heeft samen met de Nederlandse opsporingsdienst een inval gedaan bij de Nederlandse vestiging van het Chinese bedrijf Nuctech. Het bedrijf bevestigt de inval in Rotterdam.

Nuctech maakt scanapparatuur voor de controle van containers en bagage die Europa in- en uitgaan. De Europese Commissie vermoedt dat het bedrijf Chinese subsidie ontvangt. Daarmee zouden ze een streepje voor hebben bij aanbestedingen voor apparatuur op luchthavens.

Nuctech-directielid Robert Bos: "Over de inhoud van het onderzoek kan ik niets zeggen. Dat is vertrouwelijk, maar we zullen volledig meewerken."

Hoelang het onderzoek in beslag zal nemen, weet directielid Bos niet: "Het is in ieder geval duidelijk dat dit morgen niet klaar is." Ook bij de Poolse vestiging van Nuctech, waar software wordt ontwikkeld, heeft een inval plaats gevonden.

Spionage

Europarlementariër (VVD) drong al langer aan bij de Europese Commissie op onderzoek naar Nuctech. "Dit bedrijf controleert met scanapparatuur onze luchthavens en havens met steun van de Chinese staat."

Groothuis vindt het onwenselijk dat Nuctech een belangrijke rol speelt bij de Europese grenscontroles. "De douane zegt dat dit bedrijf goed is in drugs opsporen. Dat zal wel, maar China is een land met een offensief spionagebeleid. Je moet je afvragen wat China allemaal doet met die bezittingen en gegevens."

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites