logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Autosport

Spektakel op een zonnige Duivelsberg

Meer dan honderd teams stonden op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen op de startgrid van de derde manche van het Belgian Rallycross & Cross Car Championship. Zo kregen de opvallend talrijk opgekomen rallycrossfans een dag vol autosportspektak


  • Jul 16 2024
  • 41
  • 3764 Views
Spektakel op een zonnige Duivelsberg

Meer dan honderd teams stonden op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen op de startgrid van de derde manche van het Belgian Rallycross & Cross Car Championship. Zo kregen de opvallend talrijk opgekomen rallycrossfans een dag vol autosportspektakel te zien op een zonnig Duivelsbergcircuit. Enkele Limburgse toppers, zoals Kristof Bex, Kobe Pauwels, Steve Volders en Yves Teelen lieten de kans niet liggen om voor eigen publiek nog eens te schitteren.

Daan Spies blijft ongeslagen

De categorie Mini Buggy, voor jongens en meisjes van 7 tot 12 jaar, stonden maar liefst 30 buggy’s aan de start. Onder hen ook Brice Even, die samen met mama en papa 8 uur onderweg was vanuit Bretagne om deel te nemen aan deze wedstrijd. “We krijgen steun van Crosskid, de enige Franse constructeur van Mini Buggy’s. Omdat er geen kampioenschap is in Frankrijk, hebben we beslist om hier deel te nemen. Ik ontdekte dit circuit en ik vond het heel plezant, al geraakte ik net niet in de finale,” vertelde Brice. De prijs van schattigheid ging deze keer zeker naar de kleine Senna Reints, die samen met haar broer Julien aan de start stond. “Het is mijn eerste seizoen. Ik vind het heel stoer en ik vind het fijn om hard te rijden. Mijn broer is beter, maar ik ga nog beter worden,” vertelde ze.
In de finale werd topfavoriet Daan Spies verrast door Ferre Selleslagh, de kleinzoon van SRT-baas Patrick. Selleslagh nam de kopstart, maar in de tweede ronde ging Daan Spies binnendoor. De Nederlander won voor de derde keer op rij en blijft ongeslagen. “Mijn start was niet perfect, maar ik had wel de snelheid om Ferre te passeren. Het ging vandaag weer heel goed,” vertelde winnaar Daan Spies trots.
Landgenoot Danny Van Groningen werd derde en daar was hij best tevreden mee. “Ik vond de eerste keer op dit circuit heel plezant. Er zijn veel snelle stukken en de bochten zijn uitdagend,” vertelde Van Groningen. 
Marilou Muhindo Idrissa werd als eerste meisje erg mooi vierde, voor Mathis De Coninck, de teamgenoot van Ferre Selleslagh, Lex Verbelen, Yenz Leysen en Liz Verbelen.  

Antoine Nicolay: twee op twee

In Junior XC haalden enkel Antoine Nicolay en Thymeo Dor de startgrid van de finale. Tom Devleeschauwer werd daardoor al voor de start derde in de eindstand.
Bij de start kon Antoine Nicolay zijn enige concurrent afhouden en vervolgens controleerde hij de wedstrijd. Meteen de tweede zege van Nicolay, na de overwinning bij zijn debuut in Valkenswaard.
“Ik heb het circuit op zaterdag niet kunnen verkennen. Omdat de motor niet goed liep, zijn we zaterdag niet naar Maasmechelen vertrokken en kon ik niet trainen. Ik ontdekte het circuit tijdens de warm-up vanochtend. Ik vond meteen mijn draai en in de finale heb ik het afgemaakt met een goede start,” aldus Nicolay.

XC Senior: Kobe Pauwels op zijn thuiscircuit

Kobe Pauwels was een van de favorieten op het Duivelsbergcircuit, want daar groeide de man uit Leopoldsburg quasi op tussen de rallycrosswagens. “Ik ken hier elke centimeter van het circuit, want ik heb ontelbare rondjes over het circuit gereden tijdens de weekends dat mijn papa hier kwam racen. Het voelde echt als thuiskomen toen we gisteren hier arriveerden na 4 jaar afwezigheid,” vertelde Kobe, winnaar van de openingswedstrijd, maar afwezig in Valkenswaard wegens een clash van data met de Porsche Cup Benelux.
Alle toppers stonden aan de start, zodat het knokken was voor een plaats in de finale, zeker met drie halve finales waarbij slechts de eerste twee zich plaatsen voor de finale. Zo werden onder andere Jordan Genten, Lucas cartelle en Tim Braumuller in de halve finales uitgeschakeld. 
In de finale mocht Kobe Pauwels vanaf de pole starten, met naast zich Romuald Demelenne. Verder in de finale Jari Van Hoof, eerder dit weekend indrukwekkend snel in een Mitsubishi Lancer in de GTC Rally, Ronny Grauwels, Eric Borguet en Kyandro Van de Vivere. Die geraakte echter niet voorbij de eerste haarspeld. In een poging buitenom te gaan, eindigde zijn race in de grindbak. 
Vooraan nam Romuald Demelenne de kopstart. De Lifelive-kopman ging, net zoals op het Eurocircuit, bijzonder hard, maar Kobe Pauwels beet zich vast in zijn zog. Na een heel agressieve joker, kon Pauwels Demelenne nipt kloppen. Van Hoof werd derde, voor Grauwels en Borguet. 
“We hadden een kleine motorstoring, waardoor ik mijn start miste,” vertelde Pauwels. “Na 20 meter sloeg de motor even af. Zo nam Demelenne de kopstart. Hij ging echt heel hard, maar ik kon nipt aanpikken. Via een andere jokerstrategie kon ik hem nipt kloppen, maar het was spannend!”
In KC Open werden de Semog-rijders deze keer geklopt door Dirk Van Vlasselaer met een Peters XC. Hij was snellere dan Germain Dewez en Pascal Wathlet.

SuperBuggy: Weer Mark van Eyken op ervaring

Bjorn Versluys verscheen aan de start met een nieuwe Buggy en het leverde meteen resultaat op. Twee snelste tijden in de heats, bevestigden zijn topvorm, terwijl Mark van Eyken door een technisch probleem de auto niet tijdig klaar kreeg voor de eerste heat. De kampioen kon zich nog nipt plaatsen voor de finale. 
Daarin was Versluys opnieuw supersnel, maar uiteindelijk was het toch Mark van Eyken die de overwinning pakte, voor Bjorn Versluys, Kenny Van den Vonder en Johan Versluys.
“Deze keer hebben we er hard voor moeten werken. We kwamen van ver terug en ook in de finale was Bjorn erg snel, maar uiteindelijk kon ik toch het verschil maken,” vertelde Mark van Eyken.

RX3: Yves Teelen aan het feest voor eigen publiek 

Met twee snelste tijden tegenover één voor Yves Teelen, was Yenthe Putzeys de snelste in de heats, waarin Danny Luyten en Chris Van Hulst de strijd moesten staken met technische schade. De zes overgebleven rijders plaatsten zich allemaal voor de finale, waarin Davy Van Den Branden, de titelhouder, niet verder kwam dan de vijfde plaats. De DS3 leek vermogen te missen dit weekend. De Waaslander werd zelfs geklopt door de Brit Darren Scott, die verraste met zijn snelheid. Nick Vanalken pakte een knappe derde plaats met zijn VW Polo, maar de strijd voor de overwinning ging tussen poleman Yenthe Putzeys en Yves Teelen.
Bij de start probeerde de Peugeot-rijder buitenom te gaan. De Opel maakte zich breed en hield de beste lijn. Vanaf dat moment plakte Teelen aan de bumper van de Corsa. Uiteindelijk bleek Yves Teelen net iets sneller te jokeren dan Putzeys, zodat de zege deze keer naar Yves Teelen ging.
“Nog eens rijden op ons thuiscircuit, dat deed erg veel deugd. De finale was erg spannend. Ik heb Yenthe zwaar onder druk gezet en ik kon nipt het verschil maken, maar we waren zeker aan elkaar gewaagd. Zo is rallycross het mooiste,” vertelde winnaar Yves Teelen.

SN-2000: Steve Volders na een kanonstart van Raf Verheyen

Dit was niet het weekend van Martijn Vanhove. Het begon al in de eerste reeks, toen de BMW-rijder de vangrail raakte bij het insturen van de joker. En het weekend eindigde vroegtijdig in de halve finale, toen Vanhove bij het uitkomen van de joker aan de buitenkant een zetje kreeg en in het decor eindigde. 
Voor de laatste startplaats in de finale werd hard gebikkeld, zelfs tot bij de wedstrijdleiding. Joël Strackx kreeg een zwarte vlag na een viriel duel met Johan Kwinten, maar na analyse van de beelden, werd de Honda-rijder vrijgepleit. Kwinten moest zijn plaats op de startgrid van de finale afgeven aan Strackx, die zijn Honda op adrenaline naar de… derde plaats stuurde.
Vooraan verraste Raf Verheyen met zijn BMW topfavoriet Steve Volders bij de start. Die bleef rustig, gaf Verheyen de ruimte en stak een tandje bij toen hij vrije baan had om in de slotronde via de joker voorbij Verheyen te gaan. Het leek een duidelijke zege van Volders, die genoot van de terugkeer naar het Duivelsbergcircuit, de omloop die hij het beste kent. 
Maar, na de race werd de Volvo-rijder uit de uitslag geschrapt, waardoor Raf Verheyen de maximale punten scoort, voor de verrassende Nederlander Jorrit van Dasselaar, Joël Strackx en Peter van de Wege.

Kristof Bex oppermachtig op zijn Duivelsberg

Bij de grote kanonnen stond er dit weekend geen maat op de stuurmanskunst van Kristof Bex. Enkel in de tweede manche liet hij Yorick Maeyninckx eens proeven van de winst, maar rondenlang plakte de gele Volvo S40 letterlijk op de bumper van de rode 242 van zijn kameraad. 
“Als het Yorick niet geweest was, dan had ik hem in de lange bocht binnendoor gestoken, maar onze vriendschap is belangrijker dan een reekszege,” vertelde Bex, die in de finale vlot afstand nam van Yorick Maeyninckx en Davy Leysen, die zijn BMW Z3M al meteen op de derde plaats parkeerde, voor de snelle BMW M3 van Bart Bel. 
Drie op drie voor Kristof Bex, die dit weekend toonde dat hij op “zijn” Duivelsberg nog altijd iets meer kan. 

Bron: pb BRC Media
Foto’s: pb BRC Media / J. Hendrickx

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image