logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Autosport

Max Verstappen tweede in spannende Britse GP: “Dit was het maximale”

Max Verstappen is tweede geworden in een listige Grand Prix van Groot-Brittannië onder wisselende weersomstandigheden. Na een droge start lag Max in de beginfase op P3. Terwijl de eerste druppels begonnen te vallen, werd de Orcale Red Bull Racing-cou


  • Jul 07 2024
  • 40
  • 3713 Views
Max Verstappen tweede in spannende Britse GP: “Dit was het maximale”

Max Verstappen is tweede geworden in een listige Grand Prix van Groot-Brittannië onder wisselende weersomstandigheden. Na een droge start lag Max in de beginfase op P3. Terwijl de eerste druppels begonnen te vallen, werd de Orcale Red Bull Racing-coureur voorbij gestoken door de McLarens van Lando Norris en Oscar Piastri. De regen werd heviger en door een goed getimede wissel naar intermediates kwam Max weer terug op P3. De baan droogde vervolgens weer op, zodat alle coureur terug moesten wisselen naar droogweerbanden. Hierna had Max veel snelheid door eerst Norris voorbij te gaan voor P2. De jacht werd ingezet op leider Lewis Hamilton, maar Verstappen kwam net tekort en werd tweede op anderhalve seconde van winnaar Hamilton in de Mercedes. Lando Norris maakte in zijn McLaren de top drie compleet.

Na afloop van de race laat Max weten: “We hadden de snelheid niet vandaag. Ik viel steeds terug als het erom ging in het begin. Op de mediums werden de voorbanden te warm. Ik had geen grip in de langzame bochten en kon niet aanvallen in de snelle bochten. Het zag er op een bepaald moment niet goed uit. Ik dacht dat we vijfde of zesde zouden worden, maar we maakten vervolgens de juiste beslissingen. Het wisselen van de slicks naar de intermediates en van de inters terug naar de slicks was elke keer in de juiste ronde. Het besluit van het team om mij op de harde banden te zetten, in plaats van de zachte banden, heeft mij ook zeker geholpen. Daarom zijn wij tweede geworden vandaag. Het had een stuk slechter kunnen gaan, maar we maakten de juiste beslissingen en zijn alsnog op het podium terecht gekomen. Dit was het maximale, we hadden het niet beter kunnen doen, dus daar ben ik erg blij mee.”

Door de wisselende weersomstandigheden, was het een erg lastige race volgens Verstappen: “Toen het voor de eerste keer ging regenen, viel ik al terug. Ik had moeite om grip te vinden, dus ik wilde niet te veel risico nemen. Ik zag dat de mannen voor mij er echt voor gingen, dus ik probeerde bij te blijven en niet buiten de baan te gaan. Dat was erg lastig, maar op een gegeven moment begon het harder te regenen en was het duidelijk dat je naar de intermediates moest. Daarna moest je de band zo lang mogelijk in een goede staat houden. Daarna begon de zon te schijnen en de baan droogde snel op. Je voelt je comfortabel op de inters, maar je moet een keer de gok wagen om naar droogweerbanden te wisselen en gelukkig pakte alles goed uit.”

Toch is Max er niet gerust op voor de volgende race in Hongarije: “Er is werk aan de winkel. We zijn op dit moment echt niet het snelste.”

Ondanks de dreigende lucht is het droog bij aanvang van de 52 ronden tellende race op het circuit van Silverstone. Zeventien coureurs vangen de race aan op de medium compound banden, terwijl Zhou Guanyu en Esteban Ocon op de zachte banden starten. Sergio Perez start vanuit de pitstraat op de harde bandencompound. Na de opwarmronde komt Pierre Gasly al de pitstraat ingereden met technische problemen aan zijn Alpine en hij kan niet deelnemen aan de race. Bij de start komt Verstappen goed weg vanaf zijn vierde gridplek en na een geslaagde inhaalactie op Lando Norris bij bocht vier ligt hij op de derde plaats, achter de beide Mercedessen van polesitter Russell en zijn teamgenoot Hamilton. Achter Verstappen sluiten de McLarens van Norris en Oscar Piastri aan op P4 en P5.

Verstappen heeft in de openingsfase moeite om in het spoor van de Mercedessen te blijven. Het verschil schommelt steeds tussen de twee en drie seconden. Norris sluit op zijn beurt wel aan achter Verstappen en in ronde zestien gaat de McLaren-coureur voorbij aan Verstappen voor P3 aan het eind van Hangar Straight. Eén ronde daarna gaat ook Piastri voorbij aan Verstappen voor de vierde plek. Het begint ondertussen te regenen en de coureurs hebben de grootste moeite hun auto’s op de baan te houden.

Aan kop neemt Hamilton de leiding over van teamgenoot Russell, terwijl Norris nog meer snelheid heeft en vervolgens aan beide Mercedessen voorbij gaat. De McLaren is duidelijk de snelste auto in de listige omstandigheden want ook Piastri snijdt als een warm mes door de boter en gaat voorbij aan Russell en Hamilton, waarmee Norris en Piastri op de eerste twee plekken liggen. Verstappen kan geen vuist maken en blijft op P5.

De baan droogt kortstondig op, maar er is meer regen op komst. Halverwege de race komt de regen weer naar beneden en Verstappen stopt in ronde 27 dan ook om te wisselen naar intermediates. De mannen voor hem rijden een rondje langer door, terwijl Piastri zelfs twee ronden langer doorrijdt. Door zijn vroegere stop is Verstappen opgeschoven naar P3, terwijl Norris de race leidt, met Hamilton op P2. Op de intermediates kan Verstappen het tempo van de mannen voor hem niet bijbenen.

In ronde 34 moet George Russell zijn Mercedes in de pits parkeren met technische problemen, terwijl het stopt met regenen en de baan hard op begint te drogen. Hamilton en Verstappen besluiten in ronde 39 beiden naar binnen te komen voor droogweerbanden. Max wisselt naar de harde banden, terwijl Hamilton op de zachte bandencompound naar buiten komt. Norris wisselt één ronde later en verliest de leiding aan Hamilton. Verstappen sluit achter Norris aan op P3.

Verstappen is op zijn harde banden sneller dan Norris en Hamilton voor hem en gaat in ronde 48 voorbij aan Norris. De jacht wordt geopend op Hamilton, maar uiteindelijk komt Verstappen net tekort. Hij finish op 1,4 seconden achter Hamilton op P2. Hamilton wint daarmee zijn eerste Grand Prix sinds Saoedi-Arabië 2021. Tevens verbreekt Hamilton met zijn negende overwinning op Silverstone het record voor de meeste overwinningen op één circuit. Achter Verstappen wordt Norris derde. Piastri eindigt op P4, met Carlos Sainz op plek vijf. Nico Hulkenberg finisht voor de tweede race op rij een uitstekende zesde plaats, met daarachter de Aston Martins van Lance Stroll en Fernando Alonso op P7 en P8. Alexander Albon en Yuki Tsunoda completeren de top tien.

Bron: pb Max Verstappen
Foto’s: pb Max Verstappen

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image