De Mercedes-Benz EQC krijgt in de komende maanden en jaren gezelschap van veel meer elektrische Mercedessen onder het EQ-label. Dat die niet allemaal
 Mercedes-Benz EQB in definitieve vorm

Mercedes-Benz EQB in definitieve vorm

Mercedes-Benz EQB in definitieve vorm

Mercedes-Benz EQB in definitieve vorm

Mercedes-Benz EQB in definitieve vorm

Mercedes-Benz EQB in definitieve vorm
Mercedes-Benz EQB in definitieve vorm
  • 2019-10-09 14:40:07 1 maanden geleden
  • keer bekeken 2,693
0
gedeelde

De Mercedes-Benz EQC krijgt in de komende maanden en jaren gezelschap van veel meer elektrische Mercedessen onder het EQ-label. Dat die niet allemaal een geheel eigen koets meekrijgen, bewijst deze EQB.

Het kleine broertje van de EQC liet zich eerder zien, maar toen ging de techniek van de EQB nog schuil in de koets van een B-klasse. Dat riep destijds al vragen op, want de compacte MPV-koets is niet bepaald de meest voor de hand liggende weg naar succes in deze SUV-tijden. De EQB wordt alsnog een hoogpotige, en wel een exemplaar dat het gros van z’n plaatwerk deelt met de nog erg verse GLB. Dat is een verschil met de EQC, die wel een deel van z’n platform, maar niet z’n koets deelt met de GLC.

Hoewel de EQB zonder twijfel een variant van de GLB is, maakt Mercedes er zich niet al te gemakkelijk van af. Voor- en achterzijde worden aangepast om de elektrische versie te onderscheiden van traditioneel aangedreven exemplaren. De bijna vierkante koplampen van het origineel worden vervangen door meer afgeplatte, bredere exemplaren en de wat grofmazige grille maakt plaats voor een kleiner, lager geplaatst en grotendeels afgesloten exemplaar.

Aan de achterkant verhuist de kentekenplaatuitsparing naar de bumper. Dat levert een duidelijke familieband met de EQC op, maar betekent ook dat er op de klep plaats is voor een centraal geplaatst logo en een doorlopende achterlichtbalk, die op de testauto nog is afgeplakt. Een spannende vraag is of de EQB net als de GLB als zevenzitter leverbaar zal zijn, want in dat geval heeft de relatief compacte Mercedes ook in z’n elektrische vorm een unieke troefkaart in handen.

Zoals dat uiteindelijk ook bij de EQC het geval zal zijn, verwachten we van de EQB meerdere varianten. Reken in beginsel op een accupakket van zo’n 60 kWh, wat in de kleinere EQB een theoretische actieradius van 350 tot 400 km moet opleveren.

De EQB ziet er al behoorlijk ‘af’ uit en met het ambitieuze plan voor tien EQ-modellen in 2022 moet Mercedes haast maken. Reken er dus maar op dat we de auto uiterlijk in 2020 krijgen voorgeschoteld.

Mercedes-Benz EQB

EQB

 

Mercedes-Benz GLB

GLB

Wat denk je van dit verhaal?
Mercedes-Benz EQB in definitieve vorm

 Mildere sterrenregen EuroNcap dan voorheen

Mildere sterrenregen EuroNcap dan voorheen

Veiligheidsinstituut EuroNcap parkeert wederom een rits nieuwe auto’s tegen zijn testmuur om de veiligheid te beoordelen. We worden op een mildere sterrenregen getrakteerd dan eerder dit jaar.

De afgelopen tests scoorden auto naar auto de maximale score van vijf sterren. Bij de nieuwe uitslagen gaat slechts de helft van de geteste auto’s met de topscore naar huis. Zowel de BMW 1-serie en 3-serie scoren een volle kaart en behalen vijf veiligheidssterren. De 1-serie zou op het gebied van bescherming tegen een whiplash op de eerste zitrij nog wat punten kunnen halen, de 3-serie wordt als beste geteste ‘grote familieauto’ in de periode 2018/2019 naar voren geschoven.

Bij Peugeot en Jeep worden de scores waarschijnlijk iets minder heugelijk ontvangen. De hagelnieuwe Peugeot 208 krijgt namelijk ‘slechts’ vier sterren van het instituut. Nu lijkt de schade echter beperkt. Of vrijwel alle gebieden scoort de compacte auto op het vijf-sterren-niveau, behalve op het gebied van bescherming van kwetsbare weggebruikers. Van de te behalen 100 procent, weet de Peugeot slechts 56 procent te scoren. Vooral rondom het voorruit zit de zwakke plek.

De Jeep Cherokee scoort over het algemeen oke, maar weet nergens in uit te blinken. Ook op het gebied van kwetsbare weggebruikers laat de auto flink wat punten liggen.

 Ford brengt Expedition King Ranch terug

Ford brengt Expedition King Ranch terug

Ford brengt in de VS een afgeladen topversie van de Expedition terug, de King Ranch. Er is meer body-on-frame-nieuws, want we weten inmiddels ook wat de Super Duty mag trekken. Tipje van de sluier: het is veel.

De Expedition is in Europa niet (meer) bekend, maar geldt in de VS al jaren als één van de vaste waarden binnen het segment van de allergrootste SUV’s. Fords antwoord op de Chevrolets Tahoe en Suburban loopt in zijn huidige vorm sinds 2017 mee en heeft net als altijd een luxueus broertje in de vorm van de Lincoln Navigator. Dat betekent echter niet dat het in de Ford behelpen is, want ook de Expedition kan helemaal worden afgeladen met luxe.

Vanaf nu doet Ford er zelfs nog een schepje bovenop, want met de nieuwe King Ranch-versie is er voor veeleisende kopers nog meer keuze. De King Ranch leent z’n naam van de grootste boerderij van de VS, nabij Kingsville in Texas en komt naast de al volop luxueuze Platinum in de prijslijst te staan. De King Ranch onderscheidt zich net als de gelijknamige F-150 vooral met typische stijlkenmerken. Bumpers in Stone Gray, 22-inch zespaaks lichtmetaal, de nodige typeplaatjes en treeplanken behoren tot de uiterlijkheden. Het interieur wordt grotendeels bekleed met leer in Ebony Del Rio, terwjil Ziricote-hout voor de afwerking zorgt.

De King Ranch is er zowel met de standaard carrosserie als in de langere Max-versie, die ook een grotere wielbasis meekrijgt. In alle gevallen is de auto volgeladen met vrijwel alles wat Ford voor de Expedition aanbiedt, van slimme rijhulpjes tot elektrisch in- en opklapbare achterstoelen.

Super Duty

Hoewel de King Ranch de naam heeft, hebben Texaanse boeren waarschijnlijk meer interesse in de nieuwe Super Duty-reeks van de F-series. De F-250, F-350 en F-450 werden al eerder gepresenteerd en zijn als vanouds de nog grotere en zwaardere broertjes van de immens populaire F-150. Wie met écht zware lasten aan de haal gaat komt bij de Super Duty uit. De laatste editie van die auto werd al eerder gepresenteerd, maar nu zijn ook z’n prestaties bekend.

In dit segment is een ware strijd gaande op het gebied van trekgewichten, vermogen en koppel. Tegenover de imposante cijfers van de rivalen van RAMen GM zet Ford een ongelofelijke 1.423 Nm voor de versie met de 6,7-liter PowerStroke-diesel. De 7,3-liter benzine-V8 komt tot 644 Nm. De trekgewichten zijn al even imposant: met een oplegger met een zogenaamde ‘Gooseneck’-aansluiting kan er meer dan 16.700 kg worden versleept, terwijl de trekhaak met 10.976 kg mag worden geteisterd. Wie geen aanhanger meeneemt, kan zonder problemen 3.560 kg aan spullen in de laadbak vervoeren.

Ford Super Duty

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures