logologo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Auto

Deze Honda Civic is een opvallende overlever - In het Wild

In de jaren 80 en 90 waren de Honda's Civic niet aan te slepen. Veel uit die tijd zijn er tegenwoordig niet meer, maar deze uit 1983 is er nog bij.


  • Feb 28 2024
  • 57
  • 4370 Views
Deze Honda Civic is een opvallende overlever - In het Wild

In de jaren 80 en 90 waren de Honda's Civic niet aan te slepen in ons land. Veel exemplaren uit die tijd zijn er tegenwoordig echter niet meer, maar deze uit 1983 is er nog bij. Fris en fruitig, welteverstaan.

Menig Honda-dealer zal vast nog wel eens weemoedig terugdenken aan de tijd dat er vele duizenden auto's per jaar de showroom verlieten. De Civic had daarin het grootste aandeel en vooral in de jaren 80 ging het erg hard. Zo populair als zijn scherper gevormde opvolger was deze tweede generatie Honda Civic hier weliswaar niet, maar toch zijn er ook van deze Civic heel wat gesleten. In het bouwjaar van dit door collega Joost Boers gespotte exemplaar, 1983, verkocht Honda er hier maar liefst 5.258.

Meer dan enkele tientallen daarvan zullen er nu niet meer zijn en ze zijn vast ook niet allemaal zo netjes als deze. We spotten een beetje kleurverschil hier en daar, maar dat is het ook wel. Voor de rest staat de toch echt al 41 jaar oude Japanner er nog knap bij. Dat is een prestatie op zich, want roest was ook bij deze Civic wel een gevreesde vijand. Als er niet gelast en gespoten is aan deze Civic, dan heeft hij waarschijnlijk gewoon een heel voorzichtige behandeling gekregen van zijn eigenaren. Bijzonder, want echt een speciale Civic is het niet per se. Het is een Luxe, die ondanks zijn naam eigenlijk niet eens per se was voor wie met een heel ruime beurs winkelde bij de Civic-dealer, dan ging je namelijk voor de S.

Honda Civic

Zo'n vier maanden geleden raakte iemand zodanig gecharmeerd van het totaalplaatje, dat diegene besloot om deze Civic over te nemen. Dat is ongetwijfeld een liefhebber. De vorige eigenaar bleef 'm zo'n zeven jaar trouw en sleepte 'm, af en toe wel met een melding, door de keuringen. De volgende staat op de rol voor over een kleine twee maanden. Als de optische staat de technische staat weerspiegelt, moet dat goedkomen!

Signalement

Merk Honda
Model Civic Luxe
Carrosserie 3-deurs, hatchback
Transmissie 5 versnellingen, handgeschakeld
Aandrijving achterwielaandrijving
Prijs € 7.712

Specificaties

Brandstof benzine
Motor 4-cil. in lijn
Cilinderinhoud 1.335 cc
Maximaal vermogen 44 kW / 60 pk bij 5.500 tpm
Maximaal koppel 99 Nm bij 3.000 tpm
Inhoud brandstoftank 41 l
Lengte / breedte / hoogte 3.760 mm / 1.580 mm / 1.350 mm
Wielbasis 2.250 mm
Massa leeg 736 kg
Laadvermogen 454 kg
Aanhangermassa geremd / ongeremd 700 kg / 368 kg
Banden155SR13Prijzen
Topsnelheid 150 km/h

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites