logologo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Auto

Renault en Volkswagen in gesprek over compacte EV

Renault zou met zijn aankomende elektrische Twingo de interesse hebben gewekt bij Volkswagen. Luca de Meo bevestigt dat er gesprekken zijn.


  • Feb 28 2024
  • 50
  • 4878 Views
Renault en Volkswagen in gesprek over compacte EV

Er gingen eerder al geruchten dat Renault met zijn aankomende elektrische Twingo de interesse heeft gewekt bij Volkswagen. Renault Group-CEO Luca de Meo bevestigt nu dat er inderdaad gesprekken zijn.

Kort na de onthulling van de conceptversie van de nieuwe Renault Twingo kwam het Duitse Handelsblatt op het spoor dat Volkswagen geïnteresseerd zou zijn in de basis daarvan. Dat zouden de Duitsers mogelijk willen gebruiken voor hun instap-EV, die mogelijk ID1 gaat heten. Luca de Meo, de topman van de Renault Group, verklaart volgens Autonews dat er inderdaad 'goede gesprekken' hierover plaatsvinden met Volkswagen. Hij geeft daarbij meteen ook aan dat hij openstaat voor meer samenwerkingsverbanden.

In gesprek met onder meer AutoWeek benadrukt Renault-CEO Fabrice Cambolive dat ook. Volgens hem hoeft het bovendien niet alleen te gaan om het A-segment: "We zijn klaar voor samenwerking, in alle segmenten. Het is natuurlijk de vraag in welke capaciteit we het doen en wat de kansen zijn als we onze krachten bundelen, maar wij staan er natuurlijk voor open.”

Wat Volkswagen mogelijk aanspreekt, is dat Renault snel kan werken. Zelf wil het de ontwikkelingstijd van nieuwe auto's ook inkorten, Renault lukt dat al. Cambolive legt ons uit: “We werken veel sneller dan eerder. De beslissing om de Renault 5 te bouwen, werd begin 2021 genomen en hij komt in de tweede helft van dit jaar op de markt, dus dat duurde drieënhalf jaar. Ons doel (met de Twingo; red.) is om het nog sneller te doen, binnen drie jaar.” Volgens Cambolive is de knoop over de Twingo hooguit een half jaar geleden doorgehakt, dus waarschijnlijk komt de Twingo dan halverwege 2026 op de markt.

PRIVATE LEASE Renault

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites