logologo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Auto

Elektrische Renault 4: cross-over boven de Renault 5 in actie

De Renault 4 keert terug als elektrische cross-over die een maatje groter wordt dan de splinternieuwe Renault 5. Op deze foto's is hij al te zien.


  • Feb 28 2024
  • 37
  • 2595 Views
Elektrische Renault 4: cross-over boven de Renault 5 in actie

Dit jaar nog komt Renault met een elektrische cross-over die wordt doorspekt met designelementen van de klassieke Renault 4. Op deze spionageplaten is die Renault 4 voor het eerst behoorlijk goed te zien.

Renault heeft het maar druk. De laatste tijd brengt het het ene na het andere nieuwe model uit. Denk aan de Espace en Rafale en aan de nog te onthullen Symbioz. Met de nieuwe elektrische Renault 5 bewijzen de Fransen een sterke liefde voor historische modellen te hebben, een liefde waarvan de vurigheid dit jaar nog opnieuw wordt benadrukt. Renault trekt in oktober dit jaar in Parijs namelijk het doek van een elektrische cross-over die net als de Renault 5 wat exterieurdesign betreft is geïnspireerd op een model uit lang vervlogen tijden. Er komt namelijk een cross-over die enigszins op de Renault 4 gaat lijken.

Dat Renault een elektrische cross-over in ontwikkeling heeft waarin het elementen van de oer-4'tjes verwerkt, is al even bekend. De Fransen hebben de komst van een dergelijk model al bevestigd en AutoWeek kon je al in 2021 een Renault 4-achtige cross-over op patentbeeld laten zien. Op een set nieuwe spionagefoto's is de definitieve productieversie te zien. De auto die we zo'n drie jaar geleden op patentbeeld te pakken hadden, was natuurlijk niet het eindproduct. Aan de vorm van de C-stijl, de achterlichten en de opvallend gebogen A-stijlen te zien, blijft er wel veel van het ontwerp overeind.

Waarschijnlijk komt de Renault 4 op een variant van het AmpR Small geheten platform te staan, dat ook onder de Renault schuilgaat. Reken op 40 kWh en 50 kWh grote accupakketten. Opvallend: de Renault 4 – als hij zo gaat heten – wordt als cross-over dus boven de Renault 5 gepositioneerd.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites